Post image
En iyi 10 suç filmi

 

Koronavirüs nedeniyle günlerini evde kalarak geçirecek vatandaşlar için bu hafta suç filmleri listesi yaptık. Sinema tarihinin en iyi 10 suç filmini sizler için derledik.

ESARETİN BEDELİ (1994)

Genç ve başarılı bir bankacı olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve Shawshank hapishanesine gönderilir. Hapishane yaşamını uyum sağlamaya çalışırken diğer yandan da bilgisi ve kültürüyle etrafındaki insanları etkilemeyi başaracaktır.

BABA (1972)

Sicilya’dan göç eden Corleone ailesi, bir taraftan son derece katı örf ve aile yaşantısı diğer tarafta ise acımasızca önlerine çıkarılan yok etmeye başlayan, bir müddet sonra Amerika’nın en korkulan mafya topluluğu haline gelmiştir. Kendileri her ne kadar mafya değil bir aile olduklarını söyleseler de.

KAPIŞMA (2000)

Bir tarafta çalınan bir elmasın peşinden gidenler, diğer yanda ise boks dünyasının arka sokaklarında dönen illegal işlerden birine karışan Turkish ve başına açılan belada mücadele etmek zorunda kaldığı acımasız ganster Brick Top. Sürükleyici bir film…

 

 

BABA 2 (1974)

Genç Vito Corleone 1910’larda Sicilya’dan New York’a göç eder. Ailesinin geçimini sağlayabilmek için çeşitli işlerde çalışır ve yavaş yavaş yükselmeye başlar. Michael Corleone ise 1950’lilerde ailesinin işlerini düzenlemek için Las Vegas, Hollywood ve Küba arasında mekik dokumaktadır.

UCUZ ROMAN (1994)

Vincent patronun genç ve güzel karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı redderek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri bir araya getirecektir.

12 ÖFKELİ ADAM (1957)

Latin Amerikalı bir genç adam, babasını öldürdüğü gerekçesiyle cinayetle suçlanır. Bir jüri üyesi hariç bütün jüri suçlu olduğu yönünde oy verir. Her jüri üyesinin’suçlu kararı vermesinin arkasında ise aralarında yabancı düşmanlığı, kanuna aşırı güven gibi sebepler belirir.

SIKI DOSTLAR (1990)

Henry Hill, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adındaki iki gangsterle birlikte bir soygun düzenler. Jimmy ve Tommy, Henry’den başka soyguna karışan herkesi öldürür ve ardından mafyada hızlı bir yükselişe geçer. Sıra dışı bir film.

 

 

KUZULARIN SESSİZLİĞİ (1991)

Clarice, sapık bir katilin peşindedir. Katilin elinde bulunan bir kadını kurtarmaya çalışmaktadır. Clarice, ‘bu sapığa ulaşma amacıyla, bir başka psikopat olan ünlü Doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşmak gerektiği yönünde bir plan yapar. İzlerken dehşete uyanacaksınız!

TANRIKENT (2002)

1960larda inşa edilmiş ve 80lerin başında Rio De Janeirohun en tehlikeli mahallelerinden birine dönüşmüş, sosyal konutlardan oluşan “Tanrıkent’te organize suçun destansı tarihi. Film 60’larda iki kenar mahalle çocuğunun seçtiği iki ayrı yolu takip eder.

KÖSTEBEK (2006)

Güney Boston’da büyümüş olan genç çaylak Billy Costigan’a (Leonardo DiCaprio), Costello’nun çetesine sızma görevi verilir. “Güney Yakası’nın sokaklarından gelen bir başka genç polis Colin Sullivan da eyalet polis teşkilatında basamakları hızla tırmanmaktadır.

(Karadeniz, 28.04.2020)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN