Post image
En çok haber olan 10 konu

seçim

Hazırladığı raporlarla medyayı mercek altına alan bir ajans, 2015’in ilk yarısında medyada en çok haber olan 10 konuyu araştırdı. Başlıkların pek çoğu hala konuşulmakla birlikte, Türkiye’nin yakın gelecekteki gündemini de belirleyecek gibi görünüyor.

Sene başından itibaren Türkiye’nin bir numaralı gündemi milletvekili genel seçimleriydi. Ak Parti’nin 13 yıllık tek başına ikti darlığının sona ermesiyle birlikte, Türkiye’yi bekleyen olası koalisyon senaryoları 40 bin 84 haberle medyanın en çok yer verdiği konu oldu.Tüm dünyanın yakından takip ettiği Irak ve Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Irak ve Suriye’de izlediği yayılmacı ve savaşçı politika, Türk basını tarafından da kaygıyla izlendi. Ajans Press’in araştırmasına göre, grubun sınır ötesindeki hareketliliği ve art arda gerçekleştirdiği saldırılar 23 bin 32 habere konu oldu.

Özgecan Aslan’ın Şubat ayında bindiği minibüsün şoförü tarafından katledilmesi Türkiye’yi yasa boğdu. Vahşi cinayete duyulan öfke hala tazeliğini korurken; Özgecan ülkemizdeki erkek şiddetinin sembolü oldu. Üzücü olay basında 21 bin 431 haberde yer aldı.

Temmuz 2014’de Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen kanunlaşan Çözüm Süreci, 2015’in ilk yarısında da gündemi belirleyen konulardandı. Özellikle seçim sonuçlarının sürecin akıbetini ne şekilde etkileyeceği merak konusu olurken, konu yazılı basında 18 bin 752 haberle raporlandı.

Mart ayında kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Paketin içeriği ve oturumda yaşanan sıcak anlar 16 bin 129 yansıma buldu.

(DEHA 20, 15.07.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN