Post image
En acı buluşma

1425507469204

Gül KİREKLO

Nagehan Karabulut kızı Münevver’in ölümünün 6. yıldönümünde Özgecan’ın annesi Songül Aslan’ı ziyaret etti. İki anne birbirlerine sarılıp sessizce ağladı.

Münevver Karabulut erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından öldürüldüğünde 17, Özgecan Aslan ise 11 Şubat’ta bindiği minibüste sürücünün tecavüzüne direnerek öldürüldüğünde 20 yaşındaydı.

İkisi de hayatının baharında vahşice katledildi.

Münevver’in annesi Nagehan Karabulut sürpriz bir karar alarak, mateminin 6. yıldönümü olan 3 Mart’ta Özgecan’ın kendisi gibi yüreği kavruk annesi Songül Aslan’ı ziyaret etti. Ziyareti sırasında Nagehan Karabulut Songül Aslan’a taziyelerini iletti. İki anne birbirlerine sarılıp sessizce ağladı.

‘Yeniden yaşadım’

Nagehan Karabulut, bahsetmek istemediği o duygusal anı ısrarlarımız üzerine şu kısa sözlerle anlattı:

“Böyle şeyler söylenmez ama Özgecan’ın ailesini ziyarete gittim. Songül ve Mehmet Aslan’a taziyede bulundum. Sanki Münevver’i yeniden kaybetmiştim. Songül Hanım’a ‘ben Münevver’in annesiyim’ dedim. Sonra hiç konuşmadık. Gözlerimiz konuştu. Acıyı gözlerimize bakarak yaşadık. Sonra gözyaşlarımız aktı, aktı. Ne denir ki böyle bir durumda. Ben geçtim bu yollardan. Bu öyle tarifsiz bir acı ki, boşluktasın. 3 Mart 2009’da ben ne haldeysem, şimdi onlar o durumda. Onları en iyi ben anlarım.”

Dinmeyen acısıyla biricik kızı Münevver’i anlatan Nagehan Karabulut, “Münevver’in acısı hiç dinmiyor. 6 yıl geçse ne olur” diye konuştu. Özgecan’la o acıları yeniden yaşadığını dile getiren anne Karabulut, “6 yıl oldu dile kolay. Ama anne yüreğinde çocuğu hep yaşıyor. Her an aklımda Münevver. Her cinayetle acım daha da büyüyor. Ben Cem Garipoğlu’nu Allah’a havale etmiştim. Şimdi Özgecan’ın annesi Songül Hanım’a ne diyeyim ki. Bu bir anne için bitmeyen bir acı” dedi.

(Sabah, 05.03.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN