Post image
Düzenledikleri kampanyalarla başarılı oldular

Umut Vakfı, yurt genelinde bireysel silahlanma konusunda farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek için çeşitli kampanyalar düzenleyen ve silahların rast gele kullanımı sonucu meydana gelebilecek ölümlü ya da yaralanmalı olayların önlenmesi için mücadele eden emniyet birimlerine de, “destek ve katkı plaket”leri verdi.

uadhzİlçelerinde, “Düğünümüz Şen Ola” projesiyle bireysel silahsızlanmaya katkı ve destekte bulunan Afyon Sandıklı İlçesi Toplum Destekli Büro Amirliği adına polis memuru Ahmet Şimşek plaketini Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayhan Akcan‘dan aldı.

AEH_3107Bireysel silahsızlanmaya katkı plaketlerinin ikisi ise Kırıkkale’ye verildi. “Silah atmayalım, hayatları karartmayalım” projesiyle bireysel silahsızlanmaya katkı sağlayan Kırıkkale Yahşihan Kaymakamlığı adına Proje Koordinatörü Serdar Tomaç‘a plaketini Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Özben Önal çocukları Lal ve Alara‘yla birlikte verdi. Tomaç, kampanya kapsamında hazırladıkları afişleri düğün yapılan her yere astıklarını ve vatandaşları uyardıklarını belirterek “Düğün salonunun her yerine asıyoruz. Utandıklarından silah sıkmıyorlar. Projemiz oldukça başarılı oldu” açıklamasını yaptı.

AEH_3123

“Mutluluğunuz hüzne dönüşmesin”

“Mutluluğunuz hüzne dönüşmesin” projesiyle her düğün için bir sivil polis görevlendiren ve ekibiyle birlikte bireysel silahsızlanmaya katkı ve destek veren Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar‘a ise plaketini Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Füsun Sokullu Akıncı verdi. Ödülünü bir polis kızından almaktan memnun olduğunu dile getiren Onar, 9 ay önce Kırıkkale’de göreve başladığında, düğünlerde vs. rasgele silah kullanıldığına tanık olduğunu anlattı. Umut Vakfı’nın 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü nedeniyle düzenlediği törene bizzat katılmak istediğini, çünkü silahların bilinçsizce kullanımı çok önemli olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Onar, “Hepimizin ailesi var. Yolda giderken ayağınıza bir mermi gelebilir, hastanelik olabilirsiniz. Çünkü insanlar en ufak olayda bile şiddete yöneliyor. Keza kadın cinayetlerinde silah kullanımı çok dikkat çekiyor. Bu nedenle suç olmadan, meydana gelmeden önlemek gerekiyor ve tedbirini almak gerekiyor” dedi. Onar, kentlerinde bu doğrultuda yaptıkları çalışmalar sonucu 42 düğünde “silaha el konulduğunu” söyledi.

hasan_onarBir çok kentte düğünlerde silahla havaya ateş etme olayları sonucu yaralanma ve can kayıplarının yaşandığına dikkat çeken Onar, ilk olarak mahalle muhtarları, yerel sanatçılar ve düğün salonu sahipleriyle toplantı yaptıklarını anlattı. Böylece düğünde ateş etmek istediğinde yanındaki kişinin, çocuk ya da komşu, “Ne yapıyorsun? Ateş etme. Başkasının yaralanmasına sebebiyet verebilirsin” uyarısında bulunmasını sağladıklarını belirtti. Onar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sivil polis, düğüne normal bir davetli gibi gidiyor. Bundan sonraki süreçte birisi silahla havaya ateş ediyorsa düğün sahibi uyarılıyor. Daha sonra sivil polisin çağırdığı ekipler şahsı etkisiz hale getirip silahı alıyor. Gerekli adli işlemler yapılıyor. Bu işlemler düğünü bozmadan, misafirleri rahatsız etmeden yapılıyor. Ayrıca birçok kişi uyarılarımızı dikkate alarak düğün davetiyelerine ‘silah getirilmemesi’ şeklinde küçük notlar yazdırıyor. Düğün törenlerinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı bu şekilde önlemler aldık.”

Şu ana kadar ölüm olayının yaşanmamasının sevindirici olduğunu, bundan sonra da düğün törenlerinde bu önlemleri alacaklarını aktaran Onar, “Bu çalışmalar düğünlerde silah atılması tamamen bitene kadar devam edecek. Bütün vatandaşlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kapsamda Kırıkkale 28 Eylül’de ‘Bireysel Silahsızlanma Günü‘ kapsamında İstanbul’da düzenlenen programda Umut Vakfı tarafından plaketle ödüllendirildi. Bundan sonra da büyük bir şevk ve azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

AEH_3118“Etkinlikleriniz mateme dönüşmesin” projesiyle bireysel silahsızlanmaya sağladığı destek ve katkıdan dolayı Kırşehir Emniyet Müdürlüğü adına 4. sınıf Emniyet Müdürü Sezgin Acar‘a plaketini de, Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret İlkiz verdi. Acar, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’nün özellikle yaz aylarında yoğun olarak yapılan düğünlere yönelik çalışmalar yaptığını, afişler dağıttığını, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül adına düğün sahiplerine telgraflar gönderildiğini anlattı. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’nce kent genelinde dağıtılan el afişlerinde, “Düğün Evi Hüzün Evi Olmasın! Düğünler genç çiftlerin ebedi beraber yaşama kararlarını, dostları ve akrabaları ile paylaştıkları eğlence ve törenlerdir. Büyük mutlulukla başlayan ve süren bu güzel günümüzü hüzünle sonuçlandırmayalım. Düğünümüzde ateşli silahlar kullanmayarak, izinsiz havai fişek atmayarak ve çevreyi rahatsız etmeyerek bize katkı sağladığınız için teşekkür ederiz” deniliyor.

 Umut Vakfı

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN