Post image
Doğukan Bilir davasının duruşması Mahkeme de cop ile odunu silah kabul etti
caner-ertay
Haber Merkezi – Eskişehir’de üniversiteli Doğukan Bilir adlı gencin Ali İsmail Korkmaz‘la beraber girdiği sokakta, aynı polislerce dövülmesine ilişkin davada mütalaa verildi. Cop ile meşe odunu, silah kabul edildi. 
Radikal‘in haberine göre Eskişehir’de, 2 Haziran 2013’te Gezi Parkı eylemine katılan Bilir, yanında bulunan Ali İsmail Korkmaz ve bir gençle birlikte Sanayi Sokak’a girmişti. Beşik Otel’in bulunduğu yönden Harman Ekmek Fırını’na doğru koşan Bilir’in iki polis memuru ve bir sivil tarafından dövüldüğü anlar güvenlik kameralarına yansımıştı.
Bilir, dün Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, sayısını hatırlamadığı bir grubun karşılarına çıktığını belirterek “Önümdeki arkadaşım döndü. Ben de döndüm. Ancak grubun fiili saldırısına maruz kaldım. Sokağın girdiğimiz tarafından geri çıkarken aynı şahıslarla tekrar karşılaştık. Tekrar saldırdılar. Birinin yüzünde gaz maskesi, ellerinde cop vardı. Beni tuttular, cep gibi yere çektiler. Bacaklarıma, omzuma ve sırtıma coplarla vurdular. Dişime sopa geldi” dedi.
Bilir’e meşe odunuyla vuran Serkan Kavak ise “Ben olay yerindeydim. Bilir’e karşı müdahalem olmadı. Elimde sopa vardı. Sopayı bana saldıran gruptan şahsın elinden aldım. Sanık polisleri daha önceden tanımam. Bilir’e vurmadım” dedi.
Tanık Belşik Otel’in sahibi Erdoğan Gözseçen de, Kavak’ı o akşam elinde meşe sopasıyla gezerken gördüğünü belirterek “Bilir’in kim olduğunu bilmem, ancak ellerinde cop olan iki polisle Bilir’e vurduklarını hatırlıyorum. Kavak elindeki sopayla Bilir’e vurdu” dedi.
Savcı esas hakkındaki mütalaasında, Bilir’e vurdukları görülen polis Selçuk Bal ve Şaban Gökpunar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 86/3. maddesi gereğince “kamu görevlisinin nüfuzunu kötüye kullanmak suretiyle taksirle yaralaması” suçundan 6 aydan 1 buçuk yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Kavak için de aynı cezanın verilmesini talep etti. Cop ile meşe odunu, silah kabul edildi.
(Cumhuriyet, 02.12.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN