Post image
“Devlet artık ‘dur’ demek zorunda”

 

Şişli’de kızını parka götürmek isteyen Okan Karaten‘in ölümüyle sonuçlanan çatışmaya ilişkin Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı, Gazeteci Bülent Çavuş açıklama yaptı. Çavuş, “İstanbul’un göbeğinde çeteler çatışıyor devlet artık ‘dur’ demek zorunda” dedi.

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş, ”İstanbul’un Göbeğinde iki grup sokak ortasında birbiriyle çatıştı ve sonuç 2 yaşındaki kızı Ada’yı parka götüren Okan Karaten öldü, biri motosikletli kurye iki kişi de yaralandı. Bizler yaklaşık altı yıldır tüm gücümüzle ‘Bireysel Silahlanmaya Hayır’ mücadelesi veriyoruz, ama sonuç yok. Artık yeter anneler ağamasın. Devletin çok acil bu konuda caydırıcı adım atması lazım” açıklamasını yaptı.

Devletin asıl görevinin vatandaşın canını, malını korumak olduğunu vurgulayan Bülent Çavuş, şu açıklamayı yaptı:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu artık bu olaylara ‘dur’ demek zorunda. Şehrin Göbeğinde çeteler savaşıyor olan vatandaş oluyor.

Türkiye’de silahlı şiddet olayları, pandemi koşullarına karşın durmadı. Toplam 3 bin 862 şiddet olayının gerçekleştiği 2020’de, 2 bin 40 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 688 kişi de yaralandı. Şiddet olaylarının yüzde 85’i ise ateşli silahlarla gerçekleştirildi.

Şişli’de yaşana olay sonrası 2 yaşında olan Ada babasız kaldı, Elanur Karaten’de kocasın bu olay sonrası kayıp etti. Şimdi soruyorum Okan Karaten’in hesabın kim verecek. Yete artık.”

O da oğlunu kaybetmişti

Bülent Çavuş ve Zeynep Çavuş‘un liseye giden oğulları Ahmet Emre Çavuş da, 2015 yılında İstanbul Sultangazi, Gazi Mahallesi’nde arkadaşıyla sokakta yürürken bir magandanın kurşununa hedef olmuştu… Kurşunun ensesine isabet etmesi sonucu omuriliği zedelenerek felç olan Ahmet Emre Çavuş, 2 yıl yaşam savaşı vermişti… 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş tüm mücadeleye karşın hayatını kaybettiğinde Çavuş ailesi büyük bir acıya mahkum olmuştu. Aile, bu olay sonrası maddi ve manevi büyük acılar yaşarken oğlunun yaşamını yitirmesi üzerine bireysel silahlanmaya karşı mücadele başlatan gazeteci Bülent Çavuş ailesi ile birlikte, “Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu”nu kurdu ve mücadele ediyor. Bir çok sanatçı ve siyasetçi de çektiği videolarla Çavuş’un mücadelesine destek verdi.

(GÜNDEM, 13.06.2021)

 

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN