Post image
Danışmana tweet sürgünü

kamuda_tweet_surgunu_h107052

Hüseyin ÖZAY

ANKARA – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı danışmanlarından Muhammed Seçkin Ergün, yolsuzluğa ilişkin tweetleri yüzünden Adıyaman’a tayin edildi…

AKP Hükümeti, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’na ilişkin tweetlere karşı “topyekûn mücadele” yürütüyor. Ünlü gazeteci ve televizyon spikeri Sedef Kabaş’ın 17 Aralık ile ilgili tweetleri nedeniyle gözaltına alınmasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı danışmanı Muhammet Seçkin Ergün de, 17 Aralık ile ilgili tweeti sebebiyle Adıyaman’a sürüldü. Ergün’ün sürgün yazısında, “Altı ay süresince, Adıyamanlı vatandaşlar ile Türkiye İş Kurumu arasındaki ilişkileri gözlemleyin” talimatı yer aldı. Tweet sürgününün hikâyesi şöyle:

Para sayma makinası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in danışmanları arasında yer alan Muhammet Seçkin Ergün’ün Adıyaman’a sürülmesine yol açan tweetler, 17 ve 25 Aralık tarihlerinde atıldı. Ergün, birçok vatandaş gibi, 26 Aralık ve takip eden günlerde, 17 Aralık operasyonu kapsamında el konan paraların iade edilmesine yönelik tepkisini tweetleriyle ortaya koydu. Örneğin bir tweetinde, “17 Aralık 2013’te yakalanan paraları faiziyle geri alanlar ayakkabı kutusu ve para sayma makinesini sahipsiz bırakmış” dedi. Yine aynı tarihlerde attığı bir başka tweetinde ise “BB, Sayın Ahmet Davutoğlu, ne güzel söylemiş: ‘Eğer devlet kudret sahibi olup da şefkat ve merhametini yitirirse tiranlaşır, zorbalaşır” İfadelerini paylaştı.

Bu tweetlerin ardından Ergün için kötü günler başladı. Ergün’ün ismi ilk olarak hükümete yakın bir gazetede yayımlanan “paralel istisnalar” başlıklı haberde geçti. Ardından da yine hükümete yakın olarak bilinen bir internet sitesinde tweetleri yayınlandı ve “Bu nasıl danışman” başlıklı bir haber yapıldı.

tweet

Bakanlıkta fırça

Bu yayınların ardından Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in makamına çağrılarak, attığı tweetler nedeniyle deyim yerindeyse “fırçalandı”. Ergün’e başka yere tayininin çıkacağı ifade edildi. Hatta bakanın makamından, “Bakan Bey’in çok kızdığı ve Ergün’ün şehir dışına gönderilmesi için talimat verdiği” de söylendi.

Bu görüşmenin ardından ise Ergün’ün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in imzası ile 6 aylığına Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde görevlendirildiğine dair evrak hazırlandı. Ardından da bu evrak, Ergün’e tebliğ edildi. Ergün’ün eşinin Ankara’da çalışıyor olması, çocuklarının okulu, Gazi Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi olması ve Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde romatizma tedavisi görüyor olması ise dikkate alınmadı.

Ergün’ün, Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açarak idarenin işleminin iptali ve yürütmenin durdurulmasını isteyeceği öğrenildi. Ergün’e tebliğ edilen görevlendirme yazısında ise “Adıyaman’daki vatandaşların İş Kurumu ile iletişimlerin 6 ay boyunca gözlemlenmesi” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

(Taraf,12.01.2014)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN