Post image
Çorumlu yönetmenin filmine ödül yağıyor

 

Çorum İskilipli Yönetmen Timuçin İpekusta “62-84 Anlaşılmadı Merkez” filmiyle çok sayıda ulusal ve uluslararası ödül kazanmaya devam ediyor.

Erkek şiddeti ve nefret cinayetlerinin odağında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmasındaki sorunları konu alan film büyük ilgi görüyor.

Timuçin İpekusta, “62-84 Anlaşılmadı Merkez” filminde erkek şiddeti ve nefret cinayetlerine ilişkin yasaların uygulamasındaki sıkıntılara yer verdi. İpekusta, “Vahşi cinayetlere kurban giden kadınlar, kendi kız kardeşim ya da annemmiş kadar acı veriyor bana. Üstelik bunu büyük oranda engellemenin bir yolu olduğu halde” görüşüne yer verdi.

Yönetmen Timuçin İpekusta’nın yazıp yönettiği Seyhan Arman, Göksu Girişken ve Tajsher Yakub’un başrollerinde olduğu ve ilk olarak Antalya Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü alan “62-84 Anlaşılmadı Merkez”, Anatolia International Film Festivali’nden ‘En İyi Film” ödülünün ardından ABD’nin Delaware eyaletinde düzenlenen Film Festivali’nde de “En İyi Yabancı Dilde Kısa Film” ödülünün sahibi oldu.

Filmi 2020 Ocak ayının son günlerinde çektiklerini, ancak pandemi nedeniyle 6-7 ay beklediklerini ve online olsa da festivallere başvurduklarını söyleyen Timuçin İpekusta kadına yönelik şiddetle ilgili bir farkındalık oluşturduklarına inandığını ve eşinin de her zaman yanında olduğunu dile getirdi. (Haber Merkezi)

 

Timuçin İpekusta Timuçin İpekusta’nın yazıp yönettiği filmde başrolde Seyhan Arman, Göksu Girişken ve Tajsher Yakub oynuyor.

 

(Çorum Haber, 21.12.2020)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN