Post image
Çocukları anında uyutan kitap satış rekoru kırıyor

cocuklari_aninda_uyutan_kitap_satis_rekoru_kiriyor-0

İsveçli davranış bilimcisi Carl-Johan Forssen Ehrlin kullandığı teknikler sayesinde çocukları öyküye odaklayıp, uykuya dalmalarını sağlıyor.

“Uyumak İsteyen Tavşan”, 26 sayfadan oluşan kısa ve eğlenceli bir kitap. İsveçli davranış bilimcisi Carl-Johan Forssen Ehrlin tarafından yazılmış. Carl-Johan’ın, herhangi bir yayınevinin desteği olmadan yayınladığı kitap şu sıralar Amazon’da en çok satanlar listesinde.

14404923420.84445400

Etkili ve gerçekçi bir çözüm sunuyor

Kitabın başarılı olmasının en önemli nedeni, çok önemli bir soruna etkili ve gerçekçi bir çözüm sunmak. Yani ebeveynlerin en büyük problemlerinden biri olan uyku problemine son veriyor. Kitapta psikolojik ve olumlu pekiştirme teknikleri kullanılıyor

Bu teknikler çocukları öyküye odaklıyor, öykünün bir parçasıymış gibi hissettiriyor ve tavşanla birlikte uykuya dalmalarını sağlıyor. Ancak bu esnada ebeveynlere de görevler düşüyor: Sıklıkla esnemeleri, italik olarak yazılmış sözcükleri yavaş ve sakin bir tonla okumaları gerekiyor.

14404923100.07572000Kitaptaki karakterlerin isimleri de harika

Kitapta resimler olmakla birlikte çocukların kitabı okumaları değil, ebeveynleri okurken dinlemeleri isteniyor. Kitaptaki karakterlerin adları da harika, Uncle Yawn (Esneme Amca), Heavy-Eyed Owl (Mahmur Baykuş).

Kitap Amazon’da yüzlerce ebeveynden harika yorumlar almış durumda. Bir çocuk annesi şöyle yazmış: “Nutkum tutuldu. 2-3 saat harcadığım uyutma faslı 12 dakikaya indi!” Bir başkası da şöyle diyor: “3 dakika içinde çocuğum esnemeye başladı, 10. dakikada uyumuştu!”

(Kadın&Kadın, 25,08,2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN