Post image
Çocuklar için adalet arayışı sahneye taşındı

 

 

Dilara ŞİMŞEK

Denizli’de, 3 yıl önce bir araya gelen 5 avukat, ‘Suça Sürüklenen Çocuk’ ismiyle müzik grubu kurdu. Her biri farklı enstrüman çalan avukatlar, sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği konserlere çıkıp, elde edilen geliri de suça sürüklenen çocuklar, şiddete uğrayan kadınlar ya da sokak hayvanları için yapılan sosyal sorumluluk projelerine bağışlıyor.

Denizli Barosu’na kayıtlı müzik tutkunu avukatlar Ozan Orpak, Can Çapar, Ferhan Altun, Onat Ötnü ve Barış Açıkgöz, 2017 yılı Mayıs ayında bir araya gelip rock müzik grubu kurdu. Gün içerisinde mahkeme salonlarında müvekkillerini savunan avukatlar, akşamları baronun salonunda bir araya gelip prova yapıyor. Her biri farklı enstrüman çalan avukatları bir araya getiren baş gitarist avukat Ozan Orpak, grubunun ismini, çocuklarla ilgili sorunlara duyarlılık yaratmak amacıyla hukuki bir terim olan ‘Suça Sürüklenen Çocuk’ koydu.

Gelirler yardıma ihtiyacı olanlara

Bugüne kadar Denizli ve İzmir olmak üzere birçok ilde çok sayıda konser veren ‘Suça Sürüklenen Çocuk’ grubunun amacı; çocuklar için adalet arayışını mahkeme salonları dışında sahnelere de taşıyarak, farkındalık yaratmak. Grup, içinde özellikle suça karışan çocuklar, şiddet gören kadınlar ve sokak hayvanları için çalışan demokratik kitle örgütlerinin organize ettiği konserlere ücretsiz çıkıyor. Konseri düzenleyen demokratik kitle örgütleri, grubu dinlemek isteyen kişilere bilet satıyor ve konserin tüm geliri de bu kitle örgütlerine aktarılıyor.

Suça sürüklenen çocuklara müzik eğitimi; engellilere, köy okullarına, depremzedelere, kız öğrencilere ve sokak hayvanlarına yardımda bulunmak için birçok etkinlikte yer alan grup, bugüne kadar 21 konser verdi.

Grubun baş gitaristi Ozan Orpak, adliyelerde her gün suça karışan çocukların acı dolu hayatların şahit olduklarını dile getirerek şöyle konuştu:

“Grubun ilk kurulduğu günden bu yana hedefimiz suça sürüklenen çocuklardı. Toplumumuzda ne yazık ki; sabıkalı çocukların gün geçtikçe artıyor. Bu çocukların eğitim ve diğer sosyal imkânlardan yeterli miktarda faydalanamaması toplumdan dışlanması sonucunu doğuruyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz. Çevremizde farkındalık yaratmak en temel amacımızı oluşturuyor.

Bundan sonraki süreçte ulusal bazda adımızı duyurmak ve ülke genelinde başkaca sosyal sorumluluk projelerinde yer almak istiyoruz.”

(Birgün, 28.01.2020)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN