Post image
Çocuklar için 10 tavsiye kitap

cocuklar-icin-10-tavsiye-kitap-385811-5

Çocuk kitaplarında son dönem ortaya çıkan ‘ensest ilişki, kafa kesme’ gibi ibareler tartışılırken Pedagoji Derneği, Dünya Çocuk Kitapları Haftası vesilesiyle çocuklar için tavsiye kitaplar listesi hazırladı.

Son dönemde çocuk kitaplarındaki özensiz sık gündeme taşınır oldu. Gündeme taşınan skandal kitaplardan birinde “Bir babanın kızına evlenme teklif ederek ensest ilişkiye özendirmesi”, başka bir kitapta “Babası tarafından çocuğun kafasının kesilmesi, annesi tarafından pişirilmesi” büyük endişeye neden oldu.

Pedagoji Derneği, bu tartışmalar sürerken önemli bir liste hazırladı. Listede bugüne kadar yayımlanan öne çıkan tavsiye kitaplar yer aldı.

Dernek, kamuoyuna listeyi paylaşırken şu açıklamayı yaptı: “Her yıl kasım ayının ikinci haftası Dünya Çocuk Kitapları Haftası olarak kutlanır. Pedagoji Derneği olarak bu haftada dünyada çocuklar için yazılmış en başarılı çocuk kitaplarını sizler için derledik. Çalışmamızı yaparken bir çok öğretmenden, edebiyatçıdan, çocuklarla çalışma yapan uzmanlardan kitap önerileri aldık. Psikolog, pedagog ve eğitimcilerden oluşan bir ekiple tüm bu kitapları okuduk ve inceledik. Bu kitaplardan en beğendiğimiz 10 kitabı tavsiye kitap listemize aldık. İnanıyoruz ki bu kitaplar sadece çocuklara değil, yetişkinlere de yol gösteren ve ufuk açan kitaplar olacaktır. Listemizde yer almayan ancak değerli bir çok kitap olduğunu biliyoruz. Yerli yazarlarımızın kitapları ile ilgili bir çalışma yapmayı da gelecek dönemlerde düşünüyoruz. Bu nedenle çocuklara tavsiye edilebilecek güzel kitaplar, bizim listemizle sınırlı değildir. Yeni kitaplara ulaştıkça, listemizi güncellemeye, yeni listeler sunmaya devam edeceğiz.”

Tavsiye edilen kitaplar şu şekilde:

>>Ayı Olmayan Ayı – Frank Tashlin – Hayy Kitap

>>Değirmenler Vadisi – Blanco – ABM Yayınları

>>Elma Bahçeleri – EmilyTaft Douglas – Uğurböceği Yayınları

>>Harold ve Sihirli Mor Tebeşiri – Crockett Johnson – Gergedan Yayıncılık

>>Kumkurdu– Asa Lind – Pegasus Yayınları

>>Küçük Prens – Antonie De Saint Exupery -Can Yayınları

>>Ördek, Ölüm ve Lale – WolfEribruch – İletişim Yayınları

>>Martı – Richard Bach – Epsilon Yayınları

>>Nokta – Peter H. Reynolds – Altın Kitaplar

>>Sırtımdaki Ağır Yük – GulnarHajo – Erdem Çocuk Yayınları

(Birgün,17.11.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN