Post image
“Çocuk istismarına dur” demek suç oldu

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Trabzon’da 23 üniversiteli kadına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne katılmak, 14 Mart’ta da Fatih Eğitim Kampüsü’nde ‘Çocuk istismarına dur de’ yaka kartları dağıtmaktan rektörlük tarafından soruşturma açıldı.

Trabzon Demokratik Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, soruşturmalara tepki gösterildi. Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz olaylarının her yıl arttığına, sadece şubat ayında 47 kadın cinayetinin yaşandığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

 “Bir araya gelen ve yaşamlarını savunmak isteyen, çocuk istismarına karşı ses çıkarıp herkesi de istismara ve kadın düşmanlığına karşı durmaya davet eden kadınlar, KTÜ Rektörlüğünü neden rahatsız etmiştir? Dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde suç sayılmayan 8 Mart etkinlikleri KTÜ’de ne zamandır suç sayılmaya başlanmıştır?”

KTÜ Rektörlüğünün açık bir şekilde kadın düşmanlığı yaptığına vurgu yapılan açıklamada “Dünyada büyük bir coşkuyla kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yürüyüş yapmak, diğer kadınlarla bir araya gelmek, çocuk istismarına karşı durma çağrısı yapmak suç değildir, sorgulanamaz. Karadeniz Teknik Üniversitesi, üniversitenin adını lekeleyen ve küçük düşüren bu soruşturmalara ve kadın düşmanlığına derhal son vermelidir” denildi.

(Günlük Evrensel, 08.04.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN