Post image
Çiftler aile danışmanlığına yönlendirilecek

 

Olcay KABAKTEPE 

ANKARA – Adalet Bakanlığı’nın yeni uygulamasıyla boşanma aşamasındaki çiftler, sağlıklı iletişim kurmaları ve velayet problemlerini en aza indirgemeleri için aile danışmanlarına yönlendirilecek. Yeni uygulamayla şiddet olaylarının önüne geçilmesi ve çocukların ikincil örselenmelerinin engellenmesi hedefleniyor. Aile danışmanı Duygu Çiloğlu da, uygulamanın önemli olduğunu belirtti.

Adalet Bakanlığında, şiddet olaylarının yaşandığı boşanma süreçleri analiz edildi. Yapılan analizler sonucunda aralarında sorun olan eşlerin büyük çoğunluğunun bu problemlerin aşılabilmesi için herhangi bir uzmandan destek almadıkları saptandı. Ayrıca boşanma sürecinden daha çok çocukların etkilendiği ve boşanma sürecinde ayrılığı kabullenememe ile yaşanan diğer anlaşmazlıkların taraflarda zaman zaman şiddet eğilimi doğurduğu tespit edildi.

UZMANLAR AİLE MAHKEMELERİNE TAVSİYE EDECEK

Yapılan analizler sonrasında boşanma aşamasındaki çiftlerin iletişim problemlerinin uzman desteği ile giderilebilmesi için Adalet Bakanlığı tarafından önemli bir adım atıldı. Boşanma davası açıldıktan sonra Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri uzmanlarınca taraflarla ve çocuklarla görüşmeler gerçekleştiriliyor ve daha çok velayete ilişkin bir rapor hazırlanıyordu. Yeni uygulamayla birlikte, bu görüşmeler sırasında aile içi iletişim sorunları yanında özellikle çocukların bu süreçten olumsuz etkilendikleri veya velayet/kişisel ilişki konusunda anlaşmazlıkların bulunduğu anlaşılır ise uzmanlar tarafından Aile Mahkemelerine boşanma danışmanlığı önerilecek. Mahkemeler de çiftleri danışmanlara yönlendirecek.

‘AİLE DANIŞMANLARINDAN DESTEK ALMAK ÖNEMLİ’

Konuyla ilgili Aydınlık’a konuşan aile danışmam Duygu Çiloğlu da, “Adalet Bakanlığımız biz aile danışmanlarının uzun zamandır beklediği güzel bir uygulama ile toplum ruh sağlığını korumaya yönelik çok önemli bir adım atmıştır. Aileler; ortak bir nokta ve alternatif bir çözüm bulamadıklarında, kendi fikirlerini birbirlerine dayatmadan ‘aile danışmanı’ndan destek almalı ve birbirlerini anlama çabası içinde olmalılar. Son yıllarda ülkemizde artan kadın cinayetleri, intiharlar, şiddet, aile krizleri, çocukluk travmaları…. gibi toplumumuzu derinden sarsan bu olayların önüne geçebilmek için hep birlikte çaba göstermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

(Aydınlık, 20.10.2020)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN