Post image
‘Çavdar Tarlasındaki Asi’ 6 Ekim’de Türkiye’de

-cavdar-tarlasindaki-asi-6-ekim-de-turkiye-de-9701881

 

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ – J.D. Salinger’ın ‘Çavdar Tarlasında Çocuklar’ romanı hem kendisinin başyapıtı hem de edebiyat klasikleri arasında sayılıyor.

Romanın yazım süreci ve Salinger’ın romanı yazdığı dönemde başından geçenleri konu alan film 6 Ekim’de Türkiye’de vizyona giriyor.

Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan filmin ismi Salinger’ın romanının İngilizce isminden, ‘Catcher in the Rye’dan uyarlanmış: ‘Rebel in the Rye’ (Çavdar Tarlasındaki Asi). Danny Strong’un yönettiği biyografik yapımda Salinger’ı ‘Mad Max’ten tanınan Nicholas Hoult canlandırırken Emmy Ödüllü oyuncu Sarah Paulson da rol alıyor.

Sinemaseverleri heyecanlandıran başka bir isim ise Kevin Spacey. Spacey, filmde aralarında Charles Bukowski, J.D Salinger ve Truman Capote’un olduğu yazarların çalışmalarını yayımladığı Story dergisini eşi Martha Foley ile birlikte kuran Whit Brunett’i canlandırıyor.

Filmde Salinger’ın yazım macerası bir yana, II. Dünya Savaşı’nda asker olarak yaşadıkları ve o dönemdeki sosyetik aşkı, filmde Zoey Deutch’un canlandırdığı Oona O’Neill ile ilişkisine de değiniliyor.

(Milliyet, 18.08.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN