Post image
‘Can almayın, bağışlayın’

10848551-851145901602225-2387973242632445425-o-640x360

Emrah DİNÇER

Düğün ve benzeri kutlamalarda, rastgele ateşlenen silahlardan çıkan mermiler masum insanların canını almaya devam ederken, Aydın Barosu’ndan bu duruma son verecek bir öneri geldi. Baro, silah kullanmaya meraklı insanların mermi paralarını topluma yararlı dernek ve vakıflara bağışlaması için çağrı yaptı.

Aydın’ın Çine İlçesi’nde hafta sonu yapılan bir düğünde, 14 yaşındaki M.Ö.’nün ateşlediği tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği 11 yaşındaki Günay Kaygusuz hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, bu ölümden ders alınması gerektiğini söyledi.

Düğün ve benzeri kutlamalarda, silah atma alışkanlığına artık son verilmesi gerektiğini dile getiren Bozkurt, “Düğünlerde, asker uğurlamalarında, takımların şampiyonluk kutlamalarında, silahlar patlıyor. Silahların patlamasının ardından, kaza kurşunu sonucu, her gün bir insanın yaralandığını veya öldüğünü duyuyoruz. Onun için bu silah sıkma işine bir an önce son verilmeli” diye konuştu.

Meskun mahalde(Yerleşim merkezi) silah sıkmanın Türk Ceza Kanunu’na göre suç olduğunu hatırlatan Bozkurt, “Güvenlik görevlileri, kutlamalarda, bu suçun işlenmesini engellemeli. Meskun mahalde silah atmak zaten yasak. Konvoy, düğün ve benzeri kalabalık kutlamalarda bu suçu işleyen insanların alacağı cezalar arttırılmalı. Bununla ilgili yasal değişikliğin yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi ve siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Vatandaşlarımız da, silah atan insanları güvenlik görevlilerine ihbar etmeli. Kutlamalarda, silah atmaya niyeti olan insanlarımız da mermilerinin parasını gidip Mehmetçik Vakfı, TEMA Vakfı, Şehit Aileleri Dernekleri, Lösev ve topluma yararlı diğer yerlere bağışlasın. Böylelikle insanların canını koruyacak, şehit ailelerine ve Mehmetçik’e vefa borucunu ödeyecek iş yapmış olurlar. Yani devlet, millet ve siyasetçiler el ele vererek, sıfır toleransla kutlamalarda silah atma alışkanlığına son verebiliriz” dedi.

(Aydın Hedef, 10.8.2017)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN