Post image
Çağatay kardeşler Bafra’da öğrencilerle biraraya geldi

Fotograf: Bafra Haber

 

Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Bafralı İki Önemli Sanatçıyı Ağırladı.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri “Uzmanından Öğreniyorum – Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında öğretmenleri Murat Sırıklı‘nın organizasonuyla Bafralı ressam Fuat Çağatay ve yazar- çevirmen-ekonomist Cem Çağatay ile bir araya geldi.

Çağatay kardeşler Alparslan Türkeş Parkı içindeki kafede öğrencilerle sohbet edip soruları cevaplandırdı. Yazar Cem Çağatay ayrıca kitaplarını imzalayarak öğrencilere hediye etti.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği söyleşi sonunda her iki sanatçıya günün anısına birer plaket takdim edildi.

Çağdaş Türk Resminin tanınmış isimlerinden birisi olarak gösterilen Fuat Çağatay, dünyanın birçok ülkesinde resim sergileri açmış olup “Ağrı Dağı Efsanesi” eseriyle uzun yıllar yaşadığı İsveç’te yılın sanatçısı seçilmişti. Bafralı olan sanatçı halen Ayvalık’ ta yaşamını sürdürüyor.

Nazire Dedeman‘ın öldürülen oğlu için verdiği hukuk mücadelesini anlatan Umut’suz Adalet kitabının yazarı ve Dan Josefsson‘ın Thomas Quick’in Tuhaf Vakası  eserlerini Türkçeye çeviren Cem Çağatay ise İsveç’te yetişmiş, halen İstanbul’da çalışmalarını sürdürmekte.

 

 

01 Aralık 2018

 

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN