Post image
Bugüne kadar 42 öğretmen intihar etti

Kerim ÇELİK

Mecliste görüşülmeye başlanan sözleşmeli öğretmenlik yasa tasarısına karşı çıkan 2016 Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu sendika ve STK’ları ziyaret ederek durumu tepki gösteriyor. Son olarak Eğitim-Sen Şubesi’ni ziyaret eden platform üyeleri durumun çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Atanamayan öğretmenlerin Eğitim-Sen Şubesi’ni ziyaretinde konuşan şube başkanı Suca Omurca, “Ne yazık ki bu güne kadar ataması yapılmadığı için 42 öğretmenimiz intihar etmiştir” dedi.

EğitimSen Şube Başkanı Suca Omurca, “Türkiye’de eğitim her geçen gün artan sorunlar ve derinleşen çelişkileri ile çürümeye terk edilmiş bir sistem hâlini almıştır. Bu sistem içerisinde ataması yapılmayan öğretmenler maalesef sorunların başını çekmektedir. Bu, öncelikli ve acil çözüm bekleyen kanayan yaralarımızdandır” diye konuştu.

MESLEK DIŞI ÇALIŞMA

egOmurca, “Öğretmen atamalarının 2017 Şubat ayında olacağının söylenmesi 400 bini aşkın atama bekleyen öğretmenin umutsuz bir beklenti psikolojisine sürüklenmesine sebep olmaktadır. Üstelik ne kadar olacağı belli bile olmayan bir beklenti. Atama bekleyen öğretmen sayısı katlanarak artarken bu süre zarfında sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen gibi öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran güvencesiz istihdam uygulamaları hayata geçirildi” dedi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Suca Omurca, öğretmenlerin kendi meslekleri dışındaki işleri yapmaya zorlandığıra dikkat çekti.

SAYISI ARTIYOR

Omurca, “Eğitim sisteminin ihtiyacı doğrultusunda atama yapılmaması Türkiye’nin kısa süre içerisinde ‘işsiz öğretmenler’ sorunu ile karşı karşıya kalmasına sebep olmuştur. Bu durum atama bekleyen işsiz öğretmen sayısını her geçen yıl arttırarak işsiz öğretmenleri büyük bir strese sokuyor, hatta intiharlara kadar varan olumsuz sonuçlar doğuruyor. Ne yazık ki bu güne kadar ataması yapılmadığı için 42 öğretmenimiz intihar etmiştir” açıklamasını yaptı.

egi

SON VERİLMELİDİR

Omurca, son olarak şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığı, atanamayan öğretmenlerin varlığından ve bunlara öğretmen adayı denilmesinden rahatsız oluyor. İster adını koyalım, ister koymayalım, bu sorun gün ışığı gibi ortada olup, atanamayan öğretmen adaylarının ve ailelerinin olduğu kadar başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Bu yaraya acilen neşter vurulmalıdır. Öğretmen adaylarının ve ailelerinin yıllarca tabi tutuldukları psikolojik işkenceye bir an önce son verilmelidir.”

2016 Atanamayan Öğretmenler Platformu üyeleri Eğitim-Sen Şubesi’ni ziyaret etti.

(Manşet Kocaeli, 03.07.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN