Post image
Bu nasıl bir hediye anlayışı?
A_GAZETE_20141227_7Noel için silah dükkânlarına gidiyorlarAmerika Birleşik Devletlerinde yaşanan son şiddet olayları bireysel silahlanma konusunu yeniden gündeme taşıdı. Berkeley’de polise tabanca doğrultuğu öne sürülen siyahi bir gencin öldürülmesine karşın silah satışına ilgi azalmadı. Yeni yıla hazırlanan Amerikalılar yakınlarına hediye almak için silah dükkânlarına akın ediyor.Suikast silahı bile satılıyor

İşlerinin Noel dolayısıyla çok iyi gittiğini söyleyen Silah satıcısı James Travis “Biz çoğu insana hediye kartı almalarını tavsiye ediyoruz. Böylece yakınları her zaman gelip istediklerini alabilirler” dedi. Sadece sabıka kaydı ile suikast silahlarının bile satılması Amerikalılar tarafından çok kez protesto edildi. Ancak muhalifler bireysel silahlanmayı anayasal bir hak olarak görüyor.

Şok edici rakamlar

Sadece 2012 yılında 33 binden fazla insanın ateşli silahlar nedeniyle öldüğünü söyleyen Şiddet Politika Merkezi Müdürü Josh Sugarmann “Bu şok edici bir rakam. Benim için Sandy Hook gibi saldırlar büyük sorun. Saldırının ulusu sarstığı düşünüldü. Ama hiçbir şey değişmedi. Ne yazık ki sarsılma eşiği daha da yükseldi” dedi.

Nevvtovvn’da bulunan Sandy Hook okulunu basan silahlı saldırgan 20 kişiyi öldürmüştü. Katliamın ardından bireyselsilahlanmanın sınırlandırılması tartışması yeniden alevlenmişti. Ancak silah lobisinin sert muhalefeti ile herhangi bir değişiklik yapılamadı.

(A Gazete, 26.12.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN