Post image
Böyle karne hediyesi olur mu?

olduren-hediye_14420890082

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 14 yaşındaki M.Ü.’ye babası “karne hediyesi” olarak “tek kırma tüfek” almış…

Yanlış anlamadınız bir baba 4+4+4’ün ikinci kademesinde okuyan ve yedinci sınıfa doğrudan geçen oğluna “okulda başarılı olduğu” gerekçesiyle kitap, giysi vs. almıyor, onu mutlu olacağı bir tatile de göndermiyor. Ala ala “silah” alıyor oğluna!

Birkaç gün önce gazetelerde dikkatinizi çekti mi? “Erkek adam”ın “erkek” oğlu da, anne ve babasının evde olmadığı bir sırada hediye tüfeğiyle oynarken “yanlışlıkla” tetiğe dokundu…

Sonuç?

Tüfekten çıkan saçmalar 11 yaşındaki kardeşi Seymen’in göğsüne isabet etti.

Adına kaza deyin, şakalaşma deyin, yanlışlık deyin, ne derseniz deyin… Sonuç değişmiyor. Küçük Seymen öldü. Ağabeyi M.Ü. ise şokta…

Olay sırasında evde olmayan anne-baba haberi alınca gözyaşlarına boğulmuş!

Bir çocuklarının öldüğüne mi, diğer çocuklarının kazayla da olsa katil olduğuna mı yansınlar…

karne-hediyesi-av-tufegiyle-oynarken-kardesini-old-1738256

Suçlu kim peki? Ağlamak için çok geç değil mi?

Bir ebeveyn neden, niçin çocuğuna hediye olarak “silah” alır? Hem de gerçek bir silah?

Neden?

Evdeki, eldeki, beldeki silah öldürür…

Bilmez mi?

Psikologlar bile “çocuklarınızı oyuncak silahlardan, şiddet içerikli oyunlardan uzak tutun” derken karne hediyesi olarak silah almak düşüncesizlik değil, magandalık değil de, ne?

Bu saatten sonra ağlamak Seymen’i geri getirir mi, ya da ağabeyinin ömür boyu beyninde taşıyacağı suçluluk duygusunu kafasından atmasını sağlar mı?

İstatistikler incelendiğinde de görülmektedir ki, evde bulunan ve ortalıkta bırakılan silahla oynayan pek çok çocuk, kazayla kardeşini veya o an evde bulunan bir ebeveyninin ölümüne neden olmaktadır. Muğla’da yaşanan bu inanılmaz olay herkese ders olmalıdır.

Unutmayalım ki, silah bir oyuncak değildir. Aileler böylesine derin acılar yaşamak istemiyorlarsa çocuklarını silahtan uzak tutmalıdırlar, hele de çocuklarına böylesine aptalca hediyeler almamalılar…

***

gulsen-sli

Ünlü şarkıcı Gülşen ise Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 2 Eylül akşamı bir konser verdi. Yaklaşık 6 bin kişinin izlediği konserde, “Dan, dan” şarkısını söylemek üzere silahla sahneye çıkan şarkıcı, hayranlarını şoke etti. Doğrusu “oyuncak”ta olsa silah ünlü şarkıcının eline yakışmadı, tersine çirkin durdu. Umut Vakfı olarak bir kez daha “Silahla sevince, eğlenmeye, silahı teşvik edici tavırlara hayır” derken bu davranışı nedeniyle Gülşen’i de kınıyoruz.

İyi haftalar

Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN