Post image
Bol filmli günler Boğaziçi’nde

bogazici

 

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 5. yaşını kutluyor. 17-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, Türkiye ve dünya sinemasından örnekler İstanbullu sinemaseverlerle buluşacak.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 5. yaşını kutluyor. 17-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, Türkiye ve dünya sinemasından örnekler İstanbullu sinemaseverlerle buluşacak. Béla Tarr, Aida Begic, Bobby Roth, Majid Majidi, A.R. Rahman gibi birçok ünlü sinemacıyı İstanbul’da ağırlayacak festivalde Brezilya, Hindistan, İran, Kırgızistan gibi 39 ülkeden 43 uzun ve 64 kısa metraj olmak üzere toplam 107 film gösterilecek.

Açılış George Clooney’den

Festivalin açılış filmi George Clooney’nin yönetmenliğini yaptığı “Suburbicon” olacak. Ethan Coen ve Joel Coen kardeşlerin senaryosunu yazdığı filmde Matt Damon, Julianne Moore ve Josh Brolin başrolleri paylaşıyor.

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”nda 8 film yer alıyor. Başkanlığını yönetmen Derviş Zaim’in yapacağı jüri; yazar Ayfer Tunç, kurgucu Aylin Zoi Tinel, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran ve oyuncu Yasemin Allen’den oluşuyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Andaç Haznedaroğlu’nun “Misafir”, Ayhan Salar ve Erkan Tahhuşoğlu’nun “Eşik”, Burçak Açık Üzen’in “Beginner”, Bülent Öztürk’ün “Mavi Sessizlik”, Fikret Reyhan’ın “Sarı Sıcak”, Özgür Sevimli’nin “Murtaza”, Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey” ve Selman Kılıçaslan’ın “Bütün Saadetler Mümkündür” adlı filmleri 100 bin TL değerindeki “En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü” için yarışacak. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin Kısa Kurmaca Film Yarışması Jürisi, Saraybosna Film Festivali kısa film programcısı Asja Krsmanovij, yönetmen Gözde Kural ve yönetmen, yapımcı ve senarist Hakkı Kurtuluş’tan oluşuyor. Kısa filmler 10 bin TL değerindeki “En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film Ödülü” için yarışacak.

Prömiyerlerini Boğaziçi’nde yapacak

Bu yıl “Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması”ndaki tüm filmler Türkiye prömiyelerini Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde yapacak. Brezilya, Fransa, Gürcistan, Hindistan, İran, İtalya, Kırgızistan, Mısır, Romanya ve Rusya’dan toplam 10 filmin yer alacağı yarışmada bir film 50 bin TL değerindeki Büyük Ödül’e uzanacak. Uluslararası filmler ise şöyle: “Bir Babanın Vasiyeti” -Bakyt Mukul, “Easy” -Andrea Magnani, “Malaria” -Parviz Shahbazi, “Marita” -Cristi Iftime, “Rifle” -Davi Pretto “Khibula” -George Ovashvili “Kharms” -İvan Bolotnikov, “A Violent Life” -Thierry de Peretti, “Beyond the Clouds” -Majid Majidi, “Sheikh Jackson” -Amr Salama.

(Cumhuriyet, 07.11.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN