Post image
“Bireysel Silahlanma: Yaşama Hak Tanıyın” Karikatür Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Umut Vakfı tarafından her yıl değişik bir dalda düzenlenen ve bu yıl 23’üncüsü gerçekleştirilen ödüllü “Bireysel Silahlanma: Yaşama Hak Tanıyın” Karikatür Yarışması sonuçlandı. Yarışmada ilk üçe giren ve “Seçiciler Kurulu” ödülüne layık görülen karikatür sahiplerine ödülleri 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü nedeniyle düzenlenen törende verildi.

Yarışmaya, Türkiye genelinden 97 katılımcı 160 eserle katıldı. Bu eserler arasında altısının 10-13 yaşındaki öğrencilere ait olması dikkat çekti. Ayrıca yurtdışından da 40 karikatür gönderildi. Ancak yarışma ulusal düzeyde yapıldığı için bu karikatürler verilecek ödül konusunda değerlendirmeye alınmadı.

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı Seçiciler Kurulu toplantısı 5 Eylül 2018 Çarşamba günü yapıldı. Yerine kızı, Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi Özben Önal’ın katıldığı toplantıda Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, karikatürist Metin Üstündağ, karikatürist Dr. Kadir Doğruer,  Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, gazeteci Sedat Bozkurt ile Umut Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Psikiyatr Dr. Ayhan Akcan, Av. Fikret İlkiz ve Sibel Savacı tüm katılımcıların eserlerini titizlikle değerlendirdi.

Seçiciler Kurulu yaptığı değerlendirme sonucu; yarışmaya Antalya’dan katılan Kürşat Zaman’ın “Silahsız yaşam” başlıklı karikatür çalışmasını “birincilik”e değer buldu.

İzmir’den katılan Cemalettin Güzeloğlu’nun “Silahlara Veda” başlıklı karikatür çalışması  “ikincilik”le ödüllendirilirken İstanbul’dan katılan Ahmet Öztürklevent’in “Silah” başlıklı karikatürüne “üçüncülük” ödülü verildi.

 

Kurul, Elazığ’dan yarışmaya katılan Gülfidan Özdilek’e de, “Umudun Ümidi” başlıklı çalışmasıyla “Seçiciler Kurulu” ödülü verilmesini kararlaştırdı. Ayrıca yarışmaya katılan eserler arasından seçilen 49 eserin “sergilenmesi”ne karar verildi.

Ödüller, 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma gününde Yıldız Posta Cad. No 29’daki Poınt Hotel Barbaros’da yapılan törenle takdim edildi. Aynı gün “sergilenmeye değer” bulunan 49 karikatürden oluşan bir de sergi açıldı.

Adalet eski Bakanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’de 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma ödül törenimize katıldı.

 

Umut Vakfı Başkan Yardımcısı Özben Önal ödül töreninde konuklarla tek tek ilgilendi

 

Davetliler yarışmaya katılan ve eserleri sergilenen çocukların karikatürlerine büyük ilgi gösterdi

 

Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN