Post image
Bir Onur Ünlü Filmi daha: “İtirazım Var”

film fotosuMuhsin Topyıldız

Kim heyecanlanmaz ki “Onur Ünlü yeni bir film çekiyor” denildiğinde? Türk sinemasının son zamanlardaki en keskin zekâlarından Onur Ünlü’nün yeni filmi 18 Nisan’da sinemalarda olacak. Başrolünde Serkan Keskin’in yer aldığı ‘İtirazım Var’da Hazal Kaya, Öner Erkan, Osman Sonant, Serdar Orçin, Umut Kurt ve Büşra Pekin gibi isimler de boy gösteriyor. Geçen haftalarda yayımlanan trailer videosunun ardından filmin setine konuk olduk.

Her ne kadar hafif de geçse kış her haliyle kendini hissettiriyor İstanbul’da. ‘İtirazım Var’ ekibi çetin hava koşullarına rağmen işlerinin başında. Uğruna buz gibi havayla cebelleştikleri bu işin heyecanı tüm ekibin gözlerinden okunuyor. Onur Ünlü direkt giriyor konuya:

“Biz bir polisiye film çekiyoruz. 10 filme ulaşmasını istediğimiz ‘ Milli Cinayet Koleksiyonu’ serisinin üçüncü ayağı bu film.”

Çekimleri Karaköy, Üsküdar, Hasköy ve Selimiye’de gerçekleşen filmde Onur Ünlü’nün tabiriyle ‘bir cinayet işleniyor ve bu cinayeti çözmek bizim zavallı imama kalıyor’. Film teknolojiyle arası iyi olmayan, duyguları ve zekâsıyla hareket ederek cinayeti çözmeye çalışan, antropoloji mezunu, bağlama çalan, eski boksör, sıra dışı bir imamın hikâyesi. İmamlık yaptığı camide işlenen cinayetle polis ilgilenmeyince bu sıra dışı imam kolları sıvayıp katilin kim olduğunu bulmaya çalışıyor. ‘İtirazım Var’ı imam dışında herkesin şüpheli olduğu klasik bir polisiye olarak tanımlayan Ünlü bir ‘Who done it’ filmi izleyeceğimizi söylüyor. Filmin senaryosunda Sırrı Süreyya Önder ile birlikte çalıştıklarını söyleyen yönetmen Önder’e emekli asker rolü oynatmış.

Son dönemde ülkenin gündemini meşgul eden Dolmabahçe Camii imamına bir gönderme olup olmadığı sorusunu Onur Ünlü, “Hayır!” diyerek cevaplamaya başlıyor. Sinemanın güncel siyasetle ilgilenmesinden çok hoşnut olmadığını belirten Ünlü, eklemesini de yapıyor: “Bizim imamımız da o çocukları içeri alırdı.”

‘İtirazım Var’ yönetmenin kafasındaki 10 filmlik ‘Milli Cinayet Koleksiyonu’nun ‘Polis’ ve ‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi’nin ardından üçüncü ayağı. Onur Ünlü, “Üniversite yıllarımdan beridir aklımda” dediği bu koleksiyona 7 suç filmi daha eklemeyi planlıyor. Bir önceki filmi ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’de alışık olmadığımız bir dağıtım yöntemi geliştirip memleketin neredeyse tüm şehirlerini tek tek gezmişti film ekibi. ‘İtirazım Var’ ise 100’ün üzerinde kopyayla vizyona. “Gişe beklentiniz var mı” sorusuna Ünlü, “Allah ne verdiyse” diye cevap veriyor.

Filmin başrolü Serkan Keskin, karakteri Selman Bulut’u ‘meraklı, çocuksu tarafları olan, gözü kara bir imam’ olarak tanımlıyor. Selman Bulut karakterini tatlı bulduğunu belirten oynadığı imamın, imam olmasından önce bir insan olduğunu düşünmek gerektiğini söylüyor. “Bir imamın, nedense, yapmayacağını düşündüğümüz her şeyi yapabilecek bir imam Selman Bulut.”

Hazal Kaya ise ‘İtirazım Var’da imam Selman Bulut’un güzel sanatlar öğrencisi kızını canlandırıyor. Onur Ünlü ile uzun zamandır çalışmak istediğini söyleyen Kaya, film için sıkı bir hazırlık dönemi geçirmiş.

Setten anlaşılan o ki artık alıştığımız gibi Onur Ünlü’den yine alışılmadık bir hikâye izleyeceğiz. Dedektif imam Selman Bulut’un diğer Onur Ünlü filmlerindeki başkarakterler gibi ne kadar köşeye sıkışacağını merak edenler için ‘İtirazım Var’ 18 Nisan’da sinemalarda olacak. (mahfuznecip@gmail.com)
(Radikal, 27 Şubat 2014)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN