Post image
Biber gazına karşı eylem yaptılar

gaz14Biber Gazı Yasaklansın inisiyatifi dün biber gazının yasaklanması için eylem yaptı.

Kadıköy’de saat 13.30 sıralarında başlayan eyleme Biber Gazı Yasaklansın İnisiyatifi’nin bileşenlerinden olan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Grup, ’Biber gazı yasaklansın’ yazılı pankart ve ’Biber gazı ölümcüldür’, ’Biber gazı bir işkence aracıdır’ yazılı dövizler açtı. ’Biber gazı öldürür yasaklansın’, ’Katil devlet hesap verecek’ şeklinde sloganlar atan grup burada basın açıklaması yaptı.

Yapılan eylemde konuşan Selin Top, “Biber gazı neden yasaklanmalıdır sorusunun cevabı Berkin Elvan’ın gözlerindedir” dedi. Selin Top, “Biber gazı bedenimizde geri dönüşü olmayan yaralanmalara, uzuv kayıplarına sebep olur. Biber gazı üzerinde kullanılan kitleyle birlikte, kullanan kişiyi de etkilemektedir. Evde, işte, sokakta milyonlarcamızın maruz kaldığı biber gazı Mart ayında bir iş cinayetine de sebep olmuştur. Dersim’de bir polis, biber gazından etkilenerek kalp krizi geçirmiştir” diye konuştu.

Biber Gazı Yasaklansın İnisiyatifi olarak biber gazı başta olmak üzere kolluğun zor kullanım araçlarını yasaklatmak için, sokaklardaki bu işkenceye dur demek için herkesi mücadeleye çağırdıklarını belirten Top, “İlan ediyoruz ki biber gazına karşı başlattığımız kampanya kapsamında her ay, üzerimizde fütursuzca kullanılan bu kimyasal silahın etkilerini teşhir edeceğiz. Barış içerisinde, bir arada, kimyasal gazsız hava sahasında yaşayacağımız günlerin umuduyla biber gazı yasaklanmalıdır” dedi.

İstanbul Veteriner Hekimleri Odası adına konuşan Necati Bozkurt, yaptığı basın açıklamasında, biber gazının sadece insanlara değil doğaya ve hayvanlara zararları olduğunu dile getirdi.

Bozkurt, “Bir kimyasal olan biber gazının uzun vadeli etkilerinin doğaya vereceği zararlar zaman içerisinde ortaya çıkacaktır. Ancak kesin olan sonucu, hayvanların yaşam alanlarının değişmesi sonucu doğanın dengesinin değişeceğidir. Öncelikle kimden gelirse gelsin her türlü şiddetin derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gezi Şehitleri ve Gazileri platformu adına konuşan Beycan Taşkıran da, “Türkiye halkları, öğrencileri, emekçileri bu zalime boyun eğmeyecek” dedi.
(Hürriyet, 23.03.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN