Post image
Beş kızdan biri çocuk anne!

562566a3f018fb45587d4dc9

Sibel BAHÇETEPE

Dünyada 620 milyon 15-19 yaş arası genç bulunuyor. Doğumların yüzde 50’sini 15-19 yaş arası anneler yapıyor.

Yılda 21 milyon kadın sağlıksız kürtaj oluyor. Bu kürtajların yüzde 70’ini 20 yaş altındakiler yaptırıyor. BM Gelişmekte olan ülkelerdeki kızların yüzde 20’si 18 yaşın altında gebe kalıyor. Türkiye’de ise her dört kadından biri.

Mitlere inanıyorlar

‘4. Küresel Kadın Konferansı Women Deliver 2016’ Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta yapıldı. Konferansta, Bayer işbirliğinde “Benim Hayatım, Benim Hakkım, Benim Geleceğim” sloganıyla hayata geçirilen projede, 12 ülkeden 6 elçi 2 bin 878 gençle iletişime geçti. Program kapsamında, gençlere üreme sağlığı ve doğum kontrolü hakkında bilgiler veriliyor.

Filipinler’den Cebu Tıp Enstitüsü Kadın Doğum Bölüm Başkanı Prof. Maria Virginia Abalos, ergenlerin istemeden gebe kalması nedenini “risklerin farkında olmaması ve gebelikten korunma yöntemlerini bilmemesi” olarak sıralıyor. Abalos, gençlerin doğum kontrolünde efsanelere inanıldığını, doğum kontrol haplarının negatif etkilerinin olduğunu düşündüklerini anımsatarak, sağlık profesyonelinin yargılamadan, arkadaşça, destekleyerek danışmanlık hizmeti vermesi gerektiğini, gizliliğin önemli olduğunu kaydediyor.

Bayer Küresel Sağlık Programları Başkan Yardımcısı Klaus Brill ise gençleri bilinçlendirmek için programları olduğunu, Türkiye’de de hayata geçirdiklerini söylüyor.

(Cumhuriyet, 20.05.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN