Post image
Bedava sağlık yalan oldu

bedava-saglik-yalan-oldu-19163-669x321

DİLEK GEDİK  

ANKARA – Bedava diye tanıtılan sağlık hizmetlerinin paralı olduğu, devletin yaptığı gelir testiyle ortaya çıktı. Devlet, 7.3 milyon vatandaşa 9.1 milyar prim borcu çıkardı. Hastaneye giden borçla karşılaşıyor

Devletin re’sen yaptığı gelir testinden vatandaşa ağır bir fatura çıktı. 7 milyon 316 bin 607 vatandaşın 9 milyar 103 milyon TL prim borcu çıktı. Çoğu bunu hastaneye gidince öğreniyor. Skandal, AKP, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir önerge verince ortaya çıktı.

MİLLETİN HABERİ YOK

Eğer gelir testinizi zamanında yaptırmadıysanız size kötü haber var. Çünkü 7.5 milyon vatandaş borçlu olduğundan habedar bile değil.

TBMM plan ve bütçe komisyonunda görüşülen tartışmalı torba yasa tasarısının görüşmelerinden bir skandal bilgi daha ortaya çıktı. AKP’nin verdiği önergeyle ortaya çıkan SGK verilerine göre 7.5 milyon vatandaş devlete prim borcu olduğunu bilmiyor. Bu vatandaşlar ancak bir sağlık sorunları ortaya çıktığında, sağlık hizmeti almak için başvuru yaptıkları sağlık kuruluşunda borçlu olduklarını öğreniyorlar ve bu borçları yüzünden sağlık hizmeti alamıyorlar.

doktor1Mevcut sisteme göre asgari ücretin 1/3 oranında geliri olanlardan 42 TL, asgari ücret ve asgari ücretin 2 katına kadar geliri olanlar 128 TL, asgari ücretin 2 katından fazla gelire sahip olanlar ise Genel Sağlık Sigortası (GSS) için aylık 257 TL prim ödemek zorunda. Ancak Meclis’teki komisyon toplantısında SGK yetkili-lerinin milletvekillerine verdiği bilgi notuna göre 7.515.607 kişi bu prim borçlarını ödeyebilmiş değil, 9.5 milyar TL toplam borcu ödeyemedikleri ya da bu borçtan haberdar olmadıkları için sağlık hizmetinden yararlanma hakkına sahip değiller. Sosyal güvencesi olmayanlar için gelir testi yaptırma süresini 6 ay daha uzatan iktidar, daha önce zaten re’sen yaptığı hesaplamayla 8 milyona yakın vatandaşa borç çıkarmış. Bedava sağlık hizmeti aldığını sanan vatandaş, açı gerçeği hastaneye gidince öğreniyor. Almadığı bir sağlık hizmetinin bedeli kesilen vatandaş, daha devletin kendisine çıkardığı borçtan haberdar değil. Skandal borç, milletvekillerine dağıtılan bilgi notuyla ortaya çıktı.

ÇALIŞMIYOR Kİ NASIL ÖDEYECEK

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, gelir testi süresini 6 ay uzatan AKP düzenlemesi ile ilgili şunları söyledi:

“Herkes bedava sağlık hizmeti aldığını zannediyor, bunun öyle olmadığı ortaya çıktı, ancak çok acıdır ki vatandaş henüz bunu bilmiyor, almadığı bir sağlık hizmetinin bedeli kendisine çıkartılıyor, bu insanlar zaten çalışmıyor, nasıl ödeyecekler?”

(TARAF, 11.07.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN