Post image
Başını bu hale getiren polis bulunamadı, ama kendisine ikinci kez dava açıldı

gezihaber

İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerinde gaz fişeği kapsülüyle yaralanan lise öğrencisi M.A.T. günlerce komada kalmıştı ancak olayın faili polisler 2 yıla yakın süredir hâlâ bulunamadı. Aynı lise öğrencisinin İzmir’de Gezi olaylarının ilk günlerinde protestolara katıldığı gerekçesiyle 2 yıl sonra soruşturma başlatıldığı ve hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.

İzmir’de 20 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı eylemleri sırasında kurdukları çadırları kaldıran polise direndikleri iddiasıyla lise öğrencisi M.A.T. ile 4 arkadaşı gözaltına alındı. İzmir 4’üncü Çocuk Mahkemesi’nde, ‘Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından yargılandı. Yargılama sonunda M.A.T. ile arkadaşları, ‘polise mukavemet’ suçundan beraat etseler de, ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak’tan 3 ay 10 gün hapis cezası aldı.

İzmir’de gözaltına alınıp serbest bırakılmasından sonra, konser için gittiği İstanbul’da Taksim Gezi Parkı yakınlarında, polisin attığı gaz fişeği kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralanan M.A.T. komaya girdi. Bir ayı aşkın süre hastanede yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra yaşama tutunan lise öğrencisi, aylarca süren tedavi süresince de kafatası kemiklerinin yarısı olmadan yaşamını sürdürdü.

2 YIL SONRA YİNE GEZİ SORUŞTURMASI

Halen lise eğitimine devam eden M.A.T. hakkında, hapis cezası aldığı olaydan daha önce, 31 Mayıs 2013 tarihinde yine İzmir’de Gezi Parkı protestolarına katıldığı için savcılık soruşturma başlattı. İki yıl sonra hakkında Gezi olaylarına katıldığı için soruşturma açılmasıyla şok yaşayan M.A.T., savcılığa gidip ifade verdi. Bu ifade sonrasında M.A.T. hakkında dava açılacağı ve yine hapis cezası alma ihtimalinin de olduğu avukatlarınca ifade edildi.

Soruşturmaya tepki gösteren M.A.T.’nin avukatı Dinçer Çalım, eski defterlerin karıştırılarak, Gezi eylemlerine katılanların soruşturma yoluyla baskı altına alınmaya çalışıldığını söyledi. Avukat Dinçer Çalım, M.A.T.’yi başından gaz fişeğiyle vurup komaya girmesine neden olan polislerin ise aradan geçen iki yıla rağmen bulunamadığını ancak Gezi sürecinin halen hükümet tarafından takip edildiğini, Gezi’nin mahkeme salonlarına sıkıştırılmak istendiğini, siyasal sonuçlarından bu şekilde kaçılmaya çalışıldığını söyledi. DHA

(Zaman, 20.04.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN