Post image
Baba dehşeti aileyi yok etti! “Yağmur yağsa annemden bilir, döverdi…”

 

Yunus Emre KAVAK
BULUT YAMANDAĞ

Samsun Salıpazarı’da yaşayan Mehmet Örenç, 33 yıllık eşi Selma Örenç‘i önce bacağından vurup yere düşürdü, ardından da başına dayadığı tüfekle 5 el ateş ederek öldürdü. Eşini feci şekilde katlettikten sonra gözaltına alınan cani koca, tutuklu yargılandığı mahkemede ise kendini “Beni dövüyordu” diyerek savundu. Babasının “pes” dedirten iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten oğlu Hilmican Örenç, SABAH’a yaptığı açıklamada, “Yağmur yağsa annemden bilir, döverdi. Şimdi ise deli taklidi yapıp sıyrılmaya çalışıyor. Annemi gördüğümde beyninin parçaları bile yerdeydi. Ona bunu yaşatan cani cezasını sonuna kadar çeksin” dedi.

Tüyler ürperten olay Samsun’un Salıpazarı ilçesinde 14 Nisan 2021 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre 58 yaşındaki Mehmet Örenç, 33 yıldır evli olduğu üç çocuğunun annesi Selma Örenç’i tüfekle saldırmış, bacağından vurup yere düşürdüğü kadını başına dayadığı silahla 5 el ateş ederek öldürmüştü.

Örenç, yaşanan vahşetin ardından gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından da tutuklanmıştı. Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasına başlanan Örenç, iddiaya göre katlettiği eşinin kendisini sürekli darp ettiğini ileri sürdü. Babasının iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten oğlu Hilmican Örenç, skandal ifadelerin ardından SABAH’a konuştu.

ANNEMİN GÖZYAŞLARIYLA BÜYÜDÜM

Babasının mahkemede verdiği ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirten Hilmican Örenç, “Babam annemi dövmek için hep bir sebep bulurdu. Yemek tuzlu deyip döverdi, yağmur yağdı fındıklar zarar gördü deyip döverdi, soğuk havada sular buz tutunca döverdi… Annem çok çabaladı ama hiçbir zaman huzurlu bir aile olamadık. Annemin gözyaşlarıyla büyüdüm. Onu köle gibi görürdü, hep döverdi. Annemin onu dövme gibi bir durumu hiçbir zaman olmadı, olamazdı da” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE SİLAHLA TEHDİT ETMİŞ

Örenç, “Ben liseyi şehir merkezinde okuduğum için sadece hafta sonu eve gelebiliyordum. Ben evde yokken annemin dövüldüğünü yüzündeki izlerden anlıyordum, ama bana bir şey söylemiyordu. Bir gün eve bir saat geç kaldım diye bana ve anneme silah doğrulttu, bizi ölümle tehdit etti. Hep böyle bir insandı, anneme daha kötü zarar verebileceğini düşündüğüm için polise gidip şikayet de edemedim” ifadelerini kullandı.

 

 

DELİYİ OYNUYOR

Babasının mahkemede yanlış ve çelişkili ifadeler vererek “deli” raporu almaya çalıştığını ifade eden Örenç, “O hep cani bir insandı, caniydi, ama aklı başında biriydi. Mahkemede akla mantığa sığmayacak ifadeler veriyor. Ceza almamak için deliyi oynuyor. Kendi akrabalarına da mal varlığını verme vaadiyle yalan şahitlik yaptırmaya çalışıyor. O cani annemi öldürdüğünde çok yakındaydım. Olay yerine gittiğimde annemin beyninin parçaları bile yerdeydi, ona bunu yaşatan cani cezasını sonuna kadar çeksin istiyorum” dedi.

(Sabah, 20.09.2021)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN