Post image
AMATEM’e gittim bonzaiye alıştım

ABDULKADİR ÇALGIN / İSTANBUL

Uyuşturucu, ocaklan söndüren bir illet olmaya devam ediyor. İstatistiklere göre kullanım yaşı 11’e kadar düştü. Bir kere bulaşan yakasını kurtarmak için AMATEM’in kapısını çalıyor ancak ya yoğunluktan sıra gelmiyor ya da yeni tanıştıkları bağımlılar yüzünden daha da dibe vuruyor. Çaresiz kalanlara ise Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) kucak açıyor. Derneğin gönüllüleri ile tedaviye başlayan bağımlılardan ibreüik hikâyelerini dinledik. Kimi şiddete uğradığı için başlamış, kimi ‘bir kereden bir şey olmaz’ diye uyuşturucunun müptelası olmuş.

MEYDAN

AİLEM BENİ LAĞIM ÇUKURUNDA BULDU

Ailesiyle beraber İstanbul Maltepe’de yaşayan Berkay Oymak (21) uyuşturucuyla 13 yaşında başlamış. Bonzai kullandığı için birçok kez komaya girdiğini belirten genç, başından geçenleri şöyle anlatıyor:

“Bonzai yüzünden komaya giren ilk kişiydim. Beni bir lağım çukurunda buluyorlar. Komada olduğum fark edilince de hemen acil müdahale yapılıyor. Onlar, ben hayata döndüğüm için sevinirken ben ise bonzai kullanmaya devam ettim. Birkaç kez daha ölüm komasına girmemden sonra artık babam beni cezaevine attırmak istedi. Cebime koyduğu uyuşturucuyla beni polislere verdi ve beni cezaevinde ölüme terk etmek istedi. Yaşadığım bu acı olaydan o kadar etkilendim ki günlerce ağladım. Kendimi toparladıktan sonra da uyuşturucuyu bırakmaya karar verdim.”

“ÇENE KEMİKLERİM ERİDİ, DİŞLERİM DÖKÜLDÜ”

Küçük yaşta babasını kaybeden Uğur Okur (27) da, henüz 11 yaşında uyuşturucuya başlıyor. Her türlü uyuşturucu madde kullandığını belirten Okur, birkaç kez de intihara teşebbüs ettiğini anlatıyor. Bonzai, extacy ve eroin gibi maddelerden sonra farklı arayışlara geçtiğini aktaran Okur, “2 yıl önce ‘Metamfetamin’le tanıştım. Kullanmaya başladığımda delirdiğimi düşündüm. Bir süre sonra bu madde çene kemiklerimi eritti, dişlerim döküldü. Bugün aynaya baktığımda kendimi değil ölmekte olan bir bağımlıyı gördüm. Annem geldi aklıma ve uyuşturucuyu bırakmaya karar verdim” diye konuştu.

‘ANNE NEDEN ÇOK UYUYORSUN”

S.M.A (26) de, küçük yaşta uyuşturucuyla tanışanlardan. Alkolik bir baba ve madde kullanan bir eş yüzünden alkole başlamış. Ateş, alkolden kurtulmak için AMATEM’e yattığını, ama orada tanıştığı birinin onu bu sefer de bonzaiye alıştırdığını ifade ediyor. Bu maddeler yüzünden intihara teşebbüs eden genç kadın, en çok etkilendiği olayın ise çocuğunun, kullandığı uyuşturuculann etkisiyle, “Anne neden çok uyuyorsun, lütfen uyanır mısın?” demesi olmuş. Genç anne, “Oğlumun bu sözleri bana atılan bir tokat gibiydi. Sarsılmıştım. 5 ay önce uyuşturucudan arındım” diyor.

(Meydan, 15.04.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN