Post image
“Allah’ın Atları” (Les Chevaux de Dieu) (05.03.2013)

leschevauxdedieu(1)2003 yılında Kazablanka’da gerçekleşen terörist saldırının gerçek hikâyesinden esinlenen, ‘Tanrı’nın Atları’ Fas romancı ve ressam Mahi Binebine tarafından ‘Sidi Moumen The Stars’ kitabına dayanmaktadır. Hikaye, on yıl boyunca Kasablanca’da fakir bir mahallede yaşayan iki kardeşi izler. Çocukluk yıllarında macera ve heyecan arayan gençliğin verdiği tüm hayallere sahiptirler. Ancak sonunda aşırı sağcı görüşlere ve terörizme doğru sokulurlar.

Ünlü yönetmen Nabil Ayouch, filmi Sidi Moumen benzeri bir mahallede çekmiş ve gerçekçi hissi yakalamak adına, platonun kurulduğu yerinin profesyonel olmayan oyuncularıyla çalışmış. Film çekimleri yapılan Fas’ta son derece başarılı oldu ve hem kamuoyundan hem de eleştirmenlerden beğeni kazanmış. Film bu yıl Cannes Film Festivali’nde “Un Certain Regard” bölümünde yer alan tek Arap filmi olmuş.

Nabil Ayouch / Anlatı / Fas / 2012/113 dk / Renkli /
İngilizce / Arapça altyazılı olarak
Gerçek Hayat Hikayesi
MENA Premiere
*15 yaş ve üzeri izleyiciler için uygundur. Ebeveyn rehberliği tavsiye edilmektedir. 15 yaşın altındaki izleyicilere bir yetişkin eşlik etmelidir.

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN