Post image
Ajanda Sonbahar Vizyonu

 

Sinema dünyası bu ay heyecan dolu uyarlamalarla yeni hikâyelere ev sahipliği yapıyor. îşte, vizyona giren ve dijital olarak yayınlanan güncel yapımlar…

 

WAITING FOR THE BARBARIANS

Pulitzer ödüllü Güney Afrikalı yazar J. M. Coetzee’nin 1980’de yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanan film, isimsiz bir imparatorluğun sınırında yaşayan barbarları konu alıyor. Rejim ordusunun komutanı Albay Joll, sınırın güvenliğini sağlamak ve olası ayaklanmaları bastırmak içim bölgeye gönderiliyor. Albay rolüyle karşımıza başarılı oyuncu Johnny Depp çıkıyor. Depp’e Robert Pattinson ve Mark Rylance’in yanı sıra Greta Scacchi, David Dencik gibi isimler eşlik ediyor. Kolombiya’lı yönetmen Ciro Guerra’nın imzasını taşıyan film sinemalarda.

ENDLESS

Romantik ve fantastik türündeki Endless, birbirini çok seven genç bir çiftin talihsiz kazaları etrafında şekilleniyor. 19 yaşlarındaki Chris ve Riley bir trafik kazası geçirir. Kaza sonrası Chris ölümle yaşam arasında kalır. Bir süre sonra Riley ile iletişime geçmeyi başarır ve ikili ölümle yaşam arasında romantik anlar yasamaya başlar. Ancak sonunda birbirlerinden vazgeçmek zorunda kalırlar. Filmin yönetmen koltuğunda Midnight Sun ve I Stili See You ile tanınan Scott Speer oturuyor. Filmin başrollerini ise Alexandra Shipp ve Nicholas Hamilton paylaşıyor. Endless, 9 Ekim tarihinde beyaz perdede seyirciyle buluşuyor.

MANK

Yönetmen ve yapımcı David Fineher, yeni filmiyle izleyiciye nostaljik bir sinema keyfi sunuyor. Çekimleri siyah beyaz olarak tamamlanan filmin senaryosu, Fincher’in babası Jack Fincher tarafından kaleme alınmış. Mank, Citizen Kane filminin senaristi Herman Mankiewicz’in hayatına odaklanıyor. Film, beyaz perdede yayınlanışının 79. yılına özel Netflix’te izleyiciyle buluşuyor. Oyuncu kadrosunda ise Lily Collins, Tom Pelphrey, Tom Burke ve Amanda Seyfried gibi isimler ver alıvor.

AVA

Senaryosunda Matthew Newton’ın imzasının bulunduğu film, güzelliğinin ardında büyük bir sır saklayan kadının tehlikeli hayatını anlatıyor. Dünyayı dolaşarak cinayet işleyen Eve, büyük paralar karşılığında suikastler düzenliyor. İşinden çok iyi gelir sağlayan Eve’in son görevi ters gitmeye başlıyor. Kaçmak zorunda kalan Eve, hayatta kalmak için tüm yeteneklerini kullanıyor. Başrolü Jessica Chastain’in canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda Colin Farrell, John Malkovich ve Faik Hentschel gibi isimler yer alıyor. Yönetmenliğini The Girl on the Train filmiyle tanıdığımız Tate Taylor’ın üstlendiği Ava, 16 Ekim’de vizyona giriyor.

 

REBECCA

Bundan tam 80 yıl önce sinemaseverlerle buluşan Rebecca yeni yapımıyla Netflix’te yayınlanıyor. Ben Wheatley’in Daphne du Maurier adlı klasik eserinden uyarlanan filmin yönelmen koltuğunda Ben Wheatley karşımıza çıkıyor. Psikolojik gerilim türündeki yapım orijinal hikâyesinde olduğundaki gibi Mrs de Winler ve Maxim de Winler’in evliliklerine odaklanıyor. Filmde, saf genç kız zengin bir dulla evlenerek ailesinin malikânesine taşınıyor. Ancak vefat eden ilk eşin gölgesinde savaşmak zorunda kalıyor. Lily James ve Armie Hammer’ın başrollerini paylaştığı filmi 21 Ekim’de izleyebilirsiniz.

THENEST

Başrollerinde Jude Law ve Carrie Coon’un yer aldığı yapım, 8O’li yıllarda geçiyor. Hırslı bir girişimci ve eski emtia komisyoncusu olan Rory, çocuklarını ve Amerikalı eşini İngiltere’ye dönmeye ikna eder. Bu sırada Rory eski işine döner ve tarihi bir ev kiralar. Allison’ın atları için burada bir ahır inşa edeceğine söz Verir. Ancak sözünü yerine getirmedikçe evlilikleri altında yatan başka sorunlar da ortaya çıkmaya başlar. İkili istemedikleri gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır. Ed Guiney’in imzasını taşıyan filmin senaryosunu Sean Durkin kaleme aldı. Film. 23 Fkim’de vizvonda.

THE TRIAL OF THE CHİCAGO 7

The Social Network yapımıyla Oscar ödülü kazanan senarist Aaron Sorkin bu kez yönetmen koltuğuna oturuyor. The Trial of The Chicago 7 adlı filmde 1969 yılında sorgulunan yedi sanığın davası anlatılıyor. Sanıklar, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı protestoları düzenlemek ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Mark Rylance ve Michael Keaton gibi yıldız isimler yer alıyor. Film bu ay Netflix’te izleyiciyle buluşuyor.

WONDER WOMAN 1984

DC evreninin son filmi Wonder Woman 1984, bu kez 80’li yıllardaki düşmanlarıyla savaşmaya devam ediyor. Filmde kayıp şehir Urzkartaga’nın bulunmasıyla birlikte canlanan Cheetah tanrıçasına karşı Diana Prince’in vereceği büyük mücadeleri izliyoruz. Diana aynı zamanda Pedro Pascal’ın hayat verdiği ezeli düşmanı Maxwell Lord ile de karşı karşıya geliyor. İlk filmin sonunda öldüğünü gördüğümüz Steve Trevor da bu filmde geri dönüyor. Başkahramana dördüncü kez hayat veren Gal Gadot’a, Chris Pine ve Kristen Wiig gibi isimler eşlik ediyor. Patty Jenkins’in yeniden yönetmen koltuğunda oturduğu Wonder Woman 1984; 2 Ekim tarihinde sinema severlerle buluşuyor.

(MARIE CLAIRE, 01,10.2020)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN