Post image
‘Aile Saati’nde ekranı kapatın

‘Aile Saati’ projesiyle İstanbul ve İzmir’deki kurslarda bin 330 aileyle çocuklarına eğitim verilecek. Projeyle ailelerin her gün 1 saat ekranları kapatıp birlikte zaman geçirmesi hedefleniyor.

Ekran bağımlılığına karşı “Aile Saati” adlı yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atıldı. Aile Saati projesi kapsamında İstanbul ve İzmir’de açılacak.

94 kurs ile 1.330 ebeveyn ve onların 3-13 yaşları arasındaki çocuklarına ulaşılacak. 20 Eylül’de başlayacak eğitimlerde ebeveynler
ile çocuklarının teknolojiyle daha sağlıklı ilişki kurabilmesi desteklenecek.

Bağımlılığa karşı

KoçSistem, proje kapsamında, eğitim ortağı Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile ebeveynlere teknoloji kullanımı hakkında eğitimler ve rehberlik hizmetleri verecek. Çocuklarda dijital ekran bağımlılığına dikkat çeken sosyal sorumluluk projesi “Aile Saati” basın toplantısıyla duyuruldu. KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, AÇEV Genel Müdür Vekili Burcu Gündüz Maşalacı ile klinik psikolog ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda projeyle ilgili detaylar paylaşıldı.

Haydi kapatalım

“Aile Saati” projesi ile aile içi sağlıklı teknoloji kullanımı konusunda toplumsal farkındalığı yükseltme hedefleniyor. Başlangıç olarak “Aile Saati” projesi kapsamında #haydikapatalım hareketi başlatıldı. Proje, aileleri her gün bir saatlik “Aile Saati” molası vermeye davet ediyor. Bu sürede ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte tüm ekranları kapatarak “ekransız” ev içi veya dışı çeşitli etkinliklerle birlikte zaman geçirmeleri hedefleniyor.

(Milliyet, 26.07.2019)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN