Post image
“Ahlak, Etik ve Hukuk” tartışılacak

 

Umut Vakfı’nın her yıl geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 10’uncusu yapılacak Hukukun Gençleri Sempozyumu’nda “Ahlak, Etik ve Hukuk” tartışılacak.

Bu yıl İzmir’de Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 21-22 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek sempozyumun 21 Kasım Perşembe günü açılışını Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Demirtaş yapacak.

Sempozyumun “Hukuk, Ahlak ve Etik” başlıklı ilk oturumunda Sümeyye Vadi “Hukuk ve Ahlak Üzerine”, Merve Ergün “Hukuk, Ahlak ve Etik üzerine”, Muhammed Said Demiroğlu “Etik, Ahlak ve Hukuk İlişkisi”, Berfin Bazan “Ahlak, Etik ve Hukuk nedir ve birbirini etkiler mi?”, yine Buse Aris “Hukuk, Etik ve Ahlak birbirini etkiler mi”yi irdeleyecek.

İkinci oturumun konusu “Toplum, Özgürlük ve Hukuk”. Bu oturumda da; Nida Hâkim “Hukukun Toplumla Olan İlişkisi”, Solmaz Türkoğlu “ Özgürlükler ile Etik, Ahlak ve Hukuk Arasındaki İlişki”, Emir Yıldırım “ Hukuk-Etik İlişkisi ve Kavramların Değişkenliği”,  Kübra Özcan “Hukukun Oluşturulmasında, Uygulanmasında ve Yorumlanmasında Etiğin ve Ahlakın Rolü, Sena Bakır “Hukukçu kimin doğrularına göre karar vermelidir?” başlıklı sunumlar yapacak.

Öğleden sonraki üçüncü oturumun tartışılacak konusu ise “Ahlak, Cinsiyet, Çocuk ve Etik”. Bu oturumda da, Ceren Öztürk “Yerel Yönetimde Etik İlkeler”, Sevgi Bektur “Üstün Emir ve Talimatlarına Uyma Zorunluluğu ve Sınırları”, Gözde Yılmaz “Ahlak ve Hukukun Diyalektik İlişkisine Cinsiyet Perspektifinden Bakmak”, Hamdi Kaan Başbuğ “Toplumun Ahlak Görgüsü Işığında Hukuk ve Etik”, Nurgül Kutbay “Çocuğun Cinsel Hakları”nı masaya yatıracak.

“Etik, Ahlak ve Sosyal Medya” başlıklı son oturumda ise Rohat Kırak ile Ayşe Nil Kayacan “Nedir Bu Ahlaka Karşı Suçlar”, Berat Komaz “Ahlak Etik ve Hukuk Üçgeninde Sosyal Medya”, Hakan Gülçay ile Alper Teke “Dijital Medyada Yer Alan Etik Kuralların Eksikliği Bağlamında İfade Özgürlüğü ve Nefret Söylemi”, H. Dolunay İdilliler “Ahlaki Yargalar Değişen Toplumun Şiddet Karşılığı Olan Cezayı, Hukuksal Süreçte Verebiliyor mu?”ya yanıt arayacak.

 

 

22 Kasım Cuma günü ilk oturumda “Adil Yargılama Hakkı ve Etik” tartışılacak. Bu oturumda Mustafa Tunç “Hukuk ile Etik Yargıda İşlevini Gerçekleştiriyor mu?”, Bilge Topçu “Adil Yargılama Hakkının Yargısal Etikle İlişkisi”, Ezgi Su Güngör “Adil Yargılanma Hakkının Sağlanmasında Etik İlkelerin Rolü Nedir?”, Afra Akgül ile Avukat Hatice Tuba Tosun “Adil Yargılanmanın Gereği Olan İlkelerin Uygulanmasında Avukatların Yaşadığı Sorunlar”, Songül Argünağa ile Ufuk Aydın “Adil Yargılanma Hakkı Kapsamında Devlet Güvenlik Mahkemeleri” başlıklı sunumlar yapacaklar.

İkinci günün ikinci oturumunun konusu “Medya, Yargı ve Etik”. Bu oturumda da; Berranur Sab “Medyada ve Yargıda Etik”, Başak Gözüm “Yargıda ve Medyada Etik İlişkisi”, Damla Başak Karakaya “Yargıda ve Medyada Etik”, Hüma Gül Çakır “Türk Yargı Etiği Bildirgesi’nin Köşe Yazıları Çerçevesinde Basındaki Yansımaları”nı değerlendirecek.

Tüm sunumlar tamamlandıktan sonra Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Fikret İlkiz sempozyumla ilgili bir değerlendirme yapacak. Fikret İlkiz’in değerlendirmesinden sonra katılımcılara sertifikaları sunulacak.

Umut Vakfı’nın; hukukun üstünlüğüne ve sorunların barışçıl yollarla çözülebileceğine dair inancın güçlenmesi hedefiyle düzenlediği Hukukun Gençleri Sempozyumu Dizisi’ne Türkiye genelinden üniversitelerin Hukuk, Sosyoloji, Psikoloji Fakültelerinden ve stajyer avukatlar katılarak sunumlar yapıyor.

İyi haftalar

Umut Vakfı

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN