Post image
Adalet Savaşçısı

ADALETSAVASCISI

Adalet Savaşçısı bir Nebi Barlas kitabı… Kendini mesleğine bir adalet savaşçısı olarak adamış değerli avukat Nebi Barlas’ın hukuk mücadelesinin öyküsü… Kitap 2015 Ekim ayında Gökkuşağı Kitapevi yayınları arasında çıktı.

Nebi Barlas’ın çok değerli hocası Ord. Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu’na ithaf ettiği bu kitap, Metin Ağaçgözgü ve Hasan Çelikol’un nehir söyleşisiyle oluşmuş.

201511IMZAGUNU1

Fotoğraflar ve belgelerle zenginleşen 340 sayfalık kitabın önsözünü Metin Ağaçgözgü yazmış. Kitabın ilk bölümünde Barlas’ın çocukluk yılları, ilk ve orta öğrenim dönemi, arkadaşları, gençlik yılları, Harbiye, cezaevi günleri, hukuk öğrenimi ve evlilik yılları anlatılıyor. İkinci bölümde avukatlık yılları ve 12 Eylül 1980 askeri cunta rejimi yer alıyor. Üçüncü bölümde ise bugünkü sorunlar gündeme getiriliyor.

Kitabın dördüncü bölümünde, ailesi, meslektaşları, müvekkilleri ve dostlarının Nebi Barlas için yazdıkları yer alıyor. Kitabın sonunda ise üç bölüm halinde belgeler bulunuyor.

Kitabın özü Marki Cesare Beccaria’nın “… Beni okuyup anlasalardı, doğrusu kendilerinden korkum olurdu; lakin zalimler hiç kitap okumazlar!” sözüyle özdeşleşiyor.

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN