Post image
ABD ordusunda 20 bin taciz!

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) 2 yılda bir hazırladığı ve 2018 yılında ordudaki cinsel taciz verilerini içeren raporu yayımlandı.

Raporda, ABD ordusundaki cinsel taciz oranlarındaki artış dikkati çekti. Ordu içinde yapılan bağımsız bir anketin verilerinin derlendiği rapora göre, Amerikan ordusunda 20 bin 500 asker, bir şekilde cinsel tacize maruz kaldığını belirtti.

YÜZDE 38 ARTTI

Bu sayı önceki yıllara göre yüzde 38 artış gösterirken, ordu içerisinde cinsel tacize uğrayıp bunu ilgili birime resmi olarak ihbar edenlerin sayısı ise 6 bin 53 olarak belirlendi. 2016 yılı raporunda, Amerikan ordusunda cinsel tacize maruz kalan personel sayısının 14 bin 900 olduğu tespit edilmişti.

50 BİN ASKER İNTİHAR ETTİ

Öte yandan 2011 yılından beri en az 50 bin ABD askerinin intihar ettiği bunların da genelde savaşa katılmış tecrübeli askerler oldukları belirtiliyor.

Trump yönetiminin Sağlık Genel Sekreteri Dr. Richard Stone yaptığı açıklamada, “Daha çok çalışmamız lazım. Bu intihar oranı kabul edilebilir şey değildir. Bugün biz burda otururken 20 askerimiz intihar etti. Bunların hepsi tecrübeli askerler. Bu kabul edilemez. Bu trajediye son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Uzmanlara göre, savaşlara katılan askerler ülkeye döndükten sonra yaşadıklarını unutamıyor. Verilere göre intihar eden askerlerin yüzde 60’ı 55 yaşın üstünde olsa da, intihar eden genç askerlerin oranı da giderek artıyor.

(Diriliş Postası, 04.05.2019)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN