Post image
Şiddet diziyle ekrana gelecek

28103157

Yönetmen Serhat Sarıyıldız, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla şiddet gören kadınların hikayeleri konusunda kısa diziler çekeceklerini söyledi.

Son dönemde artarak devam eden kadın cinayetlerine ve kadma yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla Ankara’da kadın hikayeleri konulu kısa diziler çekiliyor. 1071 Yapım tarafından gerçekleştirilen çalışmaların, yönetmenliğini ise Serhat Sarıyıldız üstleniyor.

Kadına şiddet temasını işleyen görüntüler, kısa diziler formatmda ekranlara getirilecek. Diziler ile kadın cinayetleri ve kadınlara karşı gösterilen şiddetin iç yüzünü ortaya çıkarmaya çalışacaklarını aktaran Sarıyıldız proje ile ilgili şunları söyledi:

Temeline eğildik

“Dizide şiddet içeriklerinden çok, şiddetin temelinde yatan sosyolojik, psikolojik ve ekonomik sorunlara yer verdik. Türkiye’deki kadınlar maalesef bu üç faktör yüzünden şiddete mağruz kalıyor. Erkeklerimizi, çocuklarımızı ve kadınlarımızı sosyalizasyon içerisinde eğitmemiz gerekli. Bizler Türk toplumunun ekran arkasındaki elçileriyiz. Toplumumuza ne kadar çok yeterli seviyede görsel unsur sunabilirsek, toplumumuz o kadar bilgi edinmiş olur. Diziler ile toplumun bilinçlendirilmesi adına katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize.”

(Hürriyet Ankara, 01.03.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN