Post image
Kadına bombalı şiddet

300x_140544352515-07-2014-siddet1jpg-kadina-bombali-siddet

Yaşar KORKUSUZ 

KOZAN (ADANA) – Kadına şiddette sınır tanınmıyor. Ne çıkarılan yasalar ne de artırılan cezalar, şiddetin önüne geçemiyor. Kozan’da insanın kanını donduracak saldırıya hazırlanan bir zanlı, öfkesini kurbanı oldu. Adana’nın Kozan İlçesi’nde 48 yaşındaki sınıf öğretmeni Hamit Memiş, eski eşinin evinin kapısını açmak için getirdiği patlayıcının elinde patlaması sonucu öldü.

Korkunç olay dün (15 Temmuz) saat 13.30 sıralarında Karacaoğlan Mahallesi Hasan Basri Demirci Bulvarı’ndaki Sungu Apartmanı’nın üçüncü katında meydana geldi. Aliboğaz İlkokulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Hamit Memiş, bir süre önce boşandığı 60’ıncı Yıl İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Şengül Yavuz’un evine giderek çocukları Nagihan, Kevser Nihan, Nurcihan, Damlanur’u görmek istedi.

Eşi ve çocuklarının kendisiyle görüşmek istememesi üzerine Hamit Memiş, iddiaya göre dairenin kapısını açmak için yanında getirdiği patlayıcıyı kapının önüne bıraktı. Kapının önünde meydana gelen patlama çevrede korku paniğe neden oldu. Aynı apartmanda oturan Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Komiser M.K. patlama sesi üzerine Şengül Yavuz’un dairesinin önüne gelerek Hamit Memiş’e müdahale etmek istedi. Ancak Hamit Memiş’in, ilk patlamada kapının açılmaması nedeniyle kapıya bırakmak istediği ikinci patlayıcı elinde patladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

969898_detay

TEHDİT EDİYORMUŞ

Sağlık ekipleri Hamit Memiş’in öldüğünü belirlerken Şengül Yavuz ve çocukları itfaiye merdiveniyle aşağıya indirildi. Hamit Memiş’in bir süredir tekrar birleşmek için Şengül Yavuz’a baskı yaptığı, olumsuz cevap alması üzerine ise ölümle tehdit ettiği önü sürüldü. Ayrıca Şengül Yavuz’un tehditler nedeniyle daha önce eşi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

BOMBA UZMANLARI ÇAĞIRILDI

Hamit Memiş’in olay da kullandığı patlayıcının özelliklerinin belirlenmesi için Adana Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bomba uzmanları çalışma başlattı.
Memiş’in cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(Milliyet, 16,07,2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN