Post image
8. Hukukun Gençleri Sempozyumu’na katılım koşulları belirlendi

Umut Vakfı Araştırma Merkezi’nin düzenlediği 8. Hukukun Gençleri Sempozyumları Dizisi’nin bu yıl ki konusu “Adalet, Hukuk ve Cezasızlık” olarak belirlendi. Sempozyum 23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

hukukun-gencleri-sempozyumu-dizisi67293Bilindiği gibi her yıl düzenlenen ve hukukun üstünlüğüne, sorunların barışçıl yollarla çözülebileceğine dair inancın güçlenmesini hedefleyen Hukukun Gençleri Sempozyumları’nda farklı konular ele alınarak, üniversitelerin hukuk, sosyoloji, felsefe, psikoloji, iletişim ve sosyal bilimler bölümlerinden öğrenciler ile stajyer avukat, hakim ve savcı katılımcılarca irdeleniyor.

İstanbul’da gerçekleştirilecek bu yılki “Adalet, Hukuk ve Cezasızlık” sempozyumunun bildiri konuları ise şöyle belirlendi:

“. Yargıya olan güvensizliğin artmasına neden olan toplumsal sorunlar nedir?

. Hukuk ve adalet arasında nasıl bir ilişki vardır?

. Toplumun adalet beklentisi nedir?

. Yargı kararları toplumun adalet duygularını tatmin ediyor mu?

. Kamuoyuna hakim olan adalet duygusu yargı tarafından karşılanabilmekte midir?

. Bazı suçların cezasız kalması duygusu ile adalet ve hukuk arasındaki bağlantı nasıl açıklanabilir?

. Asıl olan cezalandırmak mıdır yoksa ceza davaları son çare midir?

. Cezasızlık nedir?

. Hukuk ne işe yarar?

. Adalet denilince sokaktaki bir vatandaş neler düşünür?”

Katılımcılar, sempozyuma katılım koşulları, katılım formu ve bildiri formatına ilişkin bilgi ve belgelere www.umut.org.tr/hukukun-gencleri-sempozyumu-dizisi internet adresinden ulaşabilecek.

Sempozyuma katılmak için 150–200 sözcükle sınırlı bireysel bildiri özetlerinin ve konu ile ilgili beş anahtar sözcüğün, katılımcıların kısa özgeçmişleri ve e-posta adresleriyle birlikte en geç 28 Temmuz 2017 Cuma saat 17:30’a kadar vakif@umut.org.tr adresine gönderilmesi gerekiyor. Katılımcılar, bildirilerin tam metnini ise 27 Ekim 2017 Cuma gününe kadar gönderebilecekler…

İyi haftalar

Umut Vakfı

YORUMLAR(1)

SİZ DE YORUM YAZIN