Post image
478 günde bin 107 ocağa ateş düştü

Cw9ZeWWXAAAJTmC

Yunus OKUR

ERZURUM – Türkiye’nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren, bayram gününü bile kana bulamaktan, çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK, 20 Temmuz 2015’ten bu yana 793 güvenlik görevlisi ile 314 sivili şehit etti.

Ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen hain saldırılarında sivilleri de hedef alan PKK’lı teröristlerin gerçekleştirdiği eylemlerde en büyük zararı Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki vatandaşlar gördü.

Güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmemek için ev, cami, okul, cadde ve sokaklara patlayıcı tuzaklayan, pusu kuran PKK’lı teröristlerin şehir merkezlerinde düzenlediği bombalı eylemlerde çok sayıda sivil vatandaş hayatını kaybetti.

şehitAA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 20 Temmuz 2015 ile 9 Kasım 2016 tarihlerini kapsayan 478 günde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırılarda polis, asker ve koruculardan oluşan 793 güvenlik görevlisi şehit oldu, 314 sivil hayatını kaybetti.

Bu eylemlerde 4 binin üzerinde güvenlik görevlisi ile 2 binden fazla vatandaş yaralandı.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 5 bin 500 silah, 652 bin mermi, 142,5 ton patlayıcı malzemesi ve 15 bine yakın bomba ele geçirildi.

10 bini aşkın terörist öldürüldü

Terör örgütünün hain saldırıları karşısında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında terörle mücadele eden güvenlik güçleri, bu 478 günde başarılı operasyonlara imza attı.

Genelkurmay Başkanlığı ile polis ve jandarma yetkililerinin verdiği bilgilere göre, yurt içi ve yurt dışında devam eden hava ve kara operasyonlarında 10 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi.

(Anadolu Ajansı, 10.11.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN