Post image
266 polis müdürü ve amiri emekli edildi

polis

SERTAÇ KOÇ

Ankara – 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrasında emniyet teşkilatındaki yeniden yapılandırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu terfi bekleyen üçüncü sınıf emniyet müdüründen komiser yardımcısına kadar olan rütbelerdeki 1544 polisi bir üst rütbeye terfi ettirdi. Kurul ayrıca birinci sınıf emniyet müdürü ve emniyet amirine kadar olan rütbelerdeki 266 polisi de emekliye sevk etti.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz başkanlığı’nda toplanan Yüksek Değerlendirme Kurulu emniyetteki yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında önemli bir karara imza attı. Kurul, bir üst rütbeye terfi edecek olan ve emeklilğe sevk edilecek olan rütbeli polislerin dosyalarını görüşerek karara bağladı.

1544 terfi

Bu kapsamda 266 rütbeli polis emekliye sevk edildi. Bunların 13’ünün birinci, 16’sının ikinci, 49’unun üçüncü 40’ının dördüncü sınıf emniyet müdürü, 148’inin ise emniyet amiri olduğu öğrenildi.

Kurul ayrıca dosyalarını görüştüğü rütbeli polislerden 1544’ünün ise bir üst rütbeye terfi etmesini kararlaştırdı. Bu kapsamda 444 üçüncü sınıf emniyet müdürü ikinci sınıfa, 419 dördüncü sınıf müdür üçüncü sınıfa ve 306 emniyet amiri ise dördüncü sınıf müdürlüğe terfi ettirildi.

Ayrıca 90 başkomiser emniyet amirliğine, 89 komiser başkomiserliğe, 246 komiser yardımcısı ise komiserliğe terfi ettirildi.

5 bin polis elenmişti

Bir üst rütbeye terfi edecek 8 bin polisi belirlemek için dört aşamalı bir sınav süreci hazırlanmıştı. “Yazılı sınav, mülakat, meslek içi eğitim ve eğitim tamamlama” aşamalarından oluşmuştu. İlk iki aşamada 8 bin polisin 5 bini bir üst rütbeye terfi hakkını kaybetmişti.

Notları etkili oldu

Kurul, terfi eden 1544 polisi kalan 3 bin polis içinden terfi ettirdi. Böylece yaklaşık 1500 polis ise yine terfi edememiş oldu.

Terfi edecek personele karar verilmesinde İstihbarat Daire Başkanlığı ve Personel Daire Başkanlığı’ndan gelen bilgi notlarının da etkili olduğu öğrenildi.

(Milliyet, 14.08.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN