Post image
14’ünde Töre Cinayetlerini Yazdı

 

fft261_mf26576543

Bingöl’de 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi, töre cinayetlerini konu alan bir kitap yazdı. Okul öğretmenlerinin desteğiyle yayınlanan kitap ilgi odağı olurken, küçük kız ikinci kitabı için hazırlıklara başladı.

Bingöl merkeze bağlı Göltepesi köyü Yeni Yerleşim Ortaokulu 4. sınıf öğrencisi Nazime Koşun, “Kar Tanesi” adlı bir roman yazdı. Rehber öğretmenin yönlendirmesiyle kitap okumaya başlayan Koşun, yaz tatilinde okuduğu kadın temalı bir kitaptan etkilenerek kalemi eline aldı. İlk 8 ay karakter oluşturan Koşun, ana tema olarak belirlediği ‘kadın ve töre cinayetleri’ doğrultusunda yazmaya başladı. Kitabı elinde yaklaşık 1 yıla yakın zamanda tamamlayan Koşun, öğretmenlerinin desteğiyle kitabını yayınladı.

“Acı ve geçmişi ele aldım, töre cinayetlerini yazdım”

Kısa sürede ilgi odağı haline gelen Koşun, yaşadığı süreci anlattı. Rehber öğretmeninin yönlendirmesi sonucu yazmaya karar verdiğini belirten Nazime Koşun, “Rehber hocamız bizim sınıfa geldiğinden pek bir kitap okuma alışkanlığım yoktu, ama onun desteğinden dolayı gittikçe kitap okuma alışkanlığı kazandım. Yaz tatilinde bize kitap yazmamızı önerdi, ben de kitap yazmaya başladım. İlk sekiz ay konu ve karakterler üzerinde durdum. Karakterleri tamamladıktan sonra vazgeçtim, ama hocalarımın ısrarı üzerine geçtiğimiz Ocak ayında yazmaya başladım. Kitabın ana teması olarak kadın, acı ve geçmişi ele aldım ve töre cinayetlerini yazdım” dedi.

Kitap basımının ardından çevresinden olumlu tepkiler aldığını ifade eden Koşun, “Beni hem okulda hem de evde ziyarete gelenler güzel duygu ve düşüncelerini paylaşıyor, beni daha ilerisi için teşvik ediyorlar. Bende bunun üzerine ikinci kitabı yazma kararı aldım ve yazmaya başladım. Bence bu konuda yeteneği olan herkes yazmalıdır” diye konuştu.

“Öğrencimizin okuyucusu olduk”

Koşun’un sahip olduğu yeteneğini Rehber Öğretmeni Seval Barakazi’nin desteğiyle keşfettiğini belirten Okul Müdürü Saim Çakar ise “Böyle yetenekteki bir öğrenciye sahip olduğumuz için tüm okul yönetimi olarak kendimizi şanslı hissediyoruz. Sınıf rehber öğretmeninin desteğiyle öğrencimizin içindeki yetenek ortaya çıktı. Yazarımız belli bir konuda yazmaya devam ederek kitabını oluşturdu. Sonuç olarak Kar Tanesi kitabı çıktı. Bu vesile ile kendi öğrencimizin okuyucusu olduk” dedi.

(Milliyet, 07.01.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN