Post image
Keser ailesi magandalara tepki gösterdi

Gaziantep’te dedesi Mehmet Keser ile televizyon izlerken nereden geldiği belirlenemeyen kurşunla başından yaralanan ve 4 Ağustos’ta tedavi gördüğü özel hastanede yaşam mücadelesini kaybeden Mehmet Emin Keser‘in (11) ailesi, magandalara tepki gösterdi.

Keser ailesi, Şehitkamil ilçesinin Mevlana Mahallesi’ndeki evlerinde taziyeleri kabul ediyor.

Acılı baba Beşir Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah’ın kendisine 4 kız ve 1 erkek çocuk verdiğini ancak kızlarının hepsinin engelli olduğunu söyledi.

Kızlarını çok sevdiğini ve onların Allah’ın bir emaneti olduğunu belirten Keser, tek erkek çocuğunu da maganda kurşununa kurban vermenin üzüntüsü içinde oldukları dile getirdi.

Oğlunun “cennette melek” olacağına inandığını aktaran Keser, şöyle devam etti:

“Bir hafta yoğun bakımda kaldı. Biz onu umutla bekliyorduk, dua ediyorduk. Bir oğlum vardı, onu da milletin zevki ve keyfi için toprağa verdik. Böyle bir zevk, böyle bir keyif olmaz. Silah sıkmanın keyfi olur mu. Benim ciğerimi yaktınız, siz neyin zevkini yaşıyorsunuz. Şehrin içinde silahları sıkıyorsunuz, bu merminin gittiği yer yok mu, hiç düşünmüyor musunuz. Allah sizi kahretsin. Bunun zevki, erkekliği olur mu. Bunlar nasıl cahiller, bu nasıl bir zihniyet? Bizim ciğerimiz yandı, başkasının yanmasın. Zevk için havaya silah sıkmanın hiçbir açıklaması olamaz. ‘Bu kurşunu atıyorum ama nereye gidiyor’ diye hiç düşünmüyor musun. Bir tek oğlum vardı, onu da benden aldınız, ciğerimi yaktınız. “

“Başka Mehmet Emin’ler gitmesin”

Dede Mehmet Keser de acılarının büyük olduğunu, bunun tarifinin olmadığını vurguladı.

O günden beri hayattan soğuduğunu anlatan Keser, “Vurulduğu günden beri, çektiğimizi bir biz biliriz bir de Allah bilir. Bu magandanın Allah belasını versin. Bizim ciğerimiz yandı, başkasının ciğeri yanmasın. Başka Mehmet Eminler gitmesin çünkü Mehmet Eminler tatlıdır. Bu mermi yukarı gidiyor, orada tutan yok, elbet düşecek. Bunu hiç mi düşünmezler” dedi.

Amca Salih Keser ise acılarını anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığını dile getirerek “Sözün bittiği yerdeyiz. Ağabeyimin bir tek oğlu vardı. Evimizin neşesiydi. Onu bizden söküp aldılar. O maganda yakalansa da bizim ciğerimiz soğumaz. Ailemizi ayakta tutan bir o vardı, onu da çok gördüler bize” ifadelerini kullandı.

Olay

Mevlana Mahallesi’ndeki evlerinde 29 Temmuz’da dedesi Mehmet Keser ile televizyon izleyen Mehmet Emin Keser, bir anda kanlar içinde yere yığılmıştı.

Maganda kurşunuyla başından yaralandığı tespit edilen çocuk, 4 Ağustos’ta tedavi gördüğü özel hastanede yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen teknik ve fiziki takip neticesinde gözaltına alınan olayın zanlısı M.Y. tutuklanmıştı. Kaynak: (AA) – Anadolu Ajansı

(Gaziantep GAP, 08.08.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN