Post image
105 bin öğretmen intiharın eşiğinde

5

Dört yıl üniversite okudular, hükümet kadro açmadığı için halleri perişan 105 bin öğretmen intiharın eşiğinde.

Sayıları 300 bini aşan atanamayan öğretmenlerin yüzde 35’i intihar etmeyi düşünür hale geldi. Birçoğu da sinir hastalıklarının pençesinde.

Açık 100 bin ama sadece 40 bin atama yapılacak.

Bağımsız Eğitim-Sen raporunda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı‘nın Türkiye’de 100 bin öğretmen açığı olduğunu açıkladığı, ancak bu yıl sadece 40 bin öğretmen alınacağı hatırlatıldı. Sendika bu sayının artırılmasını istedi.

denizlide-atanamayan-ogretmenler-eylem-yapti-1Türkiye’de sayıları 300 bini aşan atanamayan öğretmenlerin önemli bir bölümü intiharın eşiğine geldi. Bağımsız EğitimSen’in yaptığı ankette, “Atamanızın yapılmadığı süre içerisinde hiç intiharı düşündünüz mü” sorusuna, yüzde 35 “Evet” derken, yüzde 22 “Hayır” yanıtanı verdi. Katılımcılarm yüzde 43’ü ise soruyu yanıtlamadı. İntiharı düşünenlerin büyük bir çoğunluğunun 3 yıl ve daha fazla süredir atama bekledikleri ortaya çıktı.

‘Büyük yaralar açılır’

Raporda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’hın geçen hafta Adana’da bir kadının beden eğitimi öğretmeni olan yeğeninin ataması yapılmadığı için intiharı düşündüğünü söylemesi üzerine sadece “Sakın ha” demekle yetindiği de vurgulandı. Bağımsız Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdullah Soy, “Bu gençlerimizin içinde bulundukları bu çıkmazdan bir an evvel kurtarılması gerekiyor. Aksi halde dönüşü olmayan büyük yaralar açılacaktır” dedi. (ANKA)

(Sözcü, 15.08.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN